Vizualna umetnost

04. 04. 2019 - 02. 05. 2019

Galerija DobraVaga

umetnica na mesec

Lene Lekše: SOKOLOVO OKO/UNDER THE EAGLE’S GAZE

razstava

V svojem projektu se mlada multimedijska umetnica ukvarja z intimnostjo in nadzorom ter raziskuje utopično željo po iskanju naravnega in naključnega v virtualnem prostoru. Predstavila bo ozadje nastanka filma Sokolovo oko/Under the Eagle’s Gaze, ustvarjenega s pomočjo spletnih kamer, ki je z montažo v živo gledalcem v realnem času prikazoval posnetke živali v klasični maniri dokumentarnega filma.

Lene Lekše (1995) je leta 2018 diplomirala iz kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) v Ljubljani, kjer nadaljuje magistrski študij. V času študija se je v okviru izmenjave eno leto šolala na Akademiji Minerva v Groningenu na Nizozemskem. Je dobitnica dveh priznanj ALUO in štipendistka Mestne občine Ljubljana. Od leta 2018 sodeluje pri projektu Galerija 7:069, v okviru katerega organizira študentske razstave po Sloveniji. Sodelovala je na več skupinskih razstavah in imela leta 2018 tudi samostojno razstavo Zgodbe z otoka v Galeriji Mahlerca v Kranju.

Za uvod v razstavo se bomo 4. 4. ob 18:00 srečali Z umetnico osebno. Vabljeni, da se pridružite pogovoru, ki ga bo vodila Ajda Ana Kocutar.

Vstop prost.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…