Ples/gledališče

20. 10. 2018

Tribuna na Velikem odru

53. Festival Borštnikovo srečanje

Leja Jurišić & Marko Mandić: SKUPAJ

performans v trajanju (6 ur)

“Zato lahko brez dvoma zapišemo, da je njun performans eden najpomembnejših domačih uprizoritvenih dogodkov tega časa.” – Nika Arhar, MMC RTV Slovenija, 8. februar 2018

Vrhunski performerski dvojec Jurišić–Mandić se v sodelovanju z režiserjem Bojanom Jablanovcem in pisko Semiro Osmanagić ukvarja z večnim idealom performansa in večno nerazrešljivo težavo politike: kaj pomeni biti skupaj in kako biti skupaj?

“Skupaj” lahko beremo v zelo različnih prostorskih in časovnih dimenzijah, fizičnih in psihičnih prostorih. Projekt performerskega dvojca Jurišić–Mandić na kocko postavi osupljiv konceptualni in metodološki fokus z namenom najti odgovor na vprašanje, kaj pomeni biti skupaj in kako biti skupaj?

“Časovno ekskurzijo performansa Skupaj lahko razumemo družbeno in doživljamo intimno, je brezkompromisni komentar na tempo sodobnega sveta, ki poleg ‘svobodnega’ časa drobi tudi temelje pripadajočih skupnosti.” Zala Dobovšek, Dnevnik, 1. februar 2018

Leja Jurišić in Marko Mandić v sodelovanju z režiserjem Bojanom Jablanovcem in pisko Semiro Osmanagić.

Med performansom se lahko s prizorišča odhaja in vrača. Priporočljivo si je ogledati celoten performans. Lahko se vstopi tudi kadarkoli med potekom. Performans ni participatorne narave. V predstavi je prisotna golota. 

Produkcija: Pekinpah in Via Negativa. Koprodukcija: Kino Šiška. Predstava bo uprizorjena v okviru 53. Festivala Borštnikovo srečanje.

Predvaja se…