Vizualna umetnost

16. 03. 2015 - 30. 03. 2015

Le Petit Mignon: Blossoming/Razcvet (potujoča razstava)

Le Petit Mignon je neodvisna založba in potujoča galerija iz Berlina, ki promovira DIY in »underground« ustvarjalnost na področju vizualnih in zvočnih umetnosti. Deluje v okviru legendarne berlinske štacune z eksperimentalno muziko Staalplaat, priljubljenega srečališča umetnikov, glasbenih navdušencev in vseh frajgajstov, ki prisegajo na nekonvencionalnost, izvirnost, drugačnost in avtorsko kreativnost. Pod okriljem založbe Le Petit

Le Petit Mignon je neodvisna založba in potujoča galerija iz Berlina, ki promovira DIY in »underground« ustvarjalnost na področju vizualnih in zvočnih umetnosti. Deluje v okviru legendarne berlinske štacune z eksperimentalno muziko Staalplaat, priljubljenega srečališča umetnikov, glasbenih navdušencev in vseh frajgajstov, ki prisegajo na nekonvencionalnost, izvirnost, drugačnost in avtorsko kreativnost.

Pod okriljem založbe Le Petit Mignon je v sodelovanju s številnimi glasbeniki, vizualnimi umetniki in tiskarskimi studii izšel širok nabor umetniških del v različnih formatih, ki združujejo nekonvencionalno glasbo in vizualno umetnost (od sitotiskanih knjižic in plakatov do kaset in vinilk z unikatnimi ovitki). Večina le-teh je izšla v zelo omejenih nakladah in so – v pravi DIY maniri – tako ročno tiskana kot vezana.

Le Petit Mignon je z netipičnimi razstavami sprva redno poživljal stene berlinske trgovine Staalplaat, pred leti pa se je s serijo potujočih skupinskih razstav, ki predstavljajo dela ustvarjalcev mednarodne neodvisne umetniške scene, podal tudi na pohod širom sveta. Mednarodna potujoča razstava z naslovom »Blossoming/Razcvet« je od lanskega leta dalje obredla že več evropskih mest (od Pariza prek Marseilla in Lilla do Bruslja), gostovala je v Tokiu in Kjotu na nam daljnem Japonskem, sedaj pa prihaja tudi v Ljubljano. Predstavlja eklektičen nabor risb, plakatov, kolažev, zinov ter drugih umetniških tiskovin in publikacij, pod katere se podpisuje kopica mednarodnih ustvarjalcev, kot so Hanna Andersson, Joakim Ojanen (Švedska), Francesco Cassi (Italija), Tommi Musturi (Finska), Mark Clifton, James Unsworth (VB), Joe Villion (Nemčija), Audrey Jamme in Guillaume Soulatges (Francija).

Obvezen obisk za vse pristaše alternativnega založništva, ilustracije, deviantne, groteskne, erotične in abstraktne umetnosti, sitotiska ter drugih naredi-si-sam grafičnih tehnik!

Na otvoritvi razstave bodo poslastice izpod okrilja Le Petit Mignon tudi prodaj.


SPREMLJEVALNI PROGRAM:

Ob razstavi bo v soboto, 14.  3. 2015,  potekala enodnevna zine delavnica v izvedbi gostujočih avtorjev (Mark Clifton in Guillaume Siffert), na kateri bomo skupaj ustvarili zine, ki bo predstavljen na otvoritvi razstave.

Predvaja se…