23. 10. 2013

Kultura!

Predstavitev uspešnega črpanja slovenskih kulturnih organizacij iz programov EU za kulturo, film in AV področje v obdobju 2002–2013 in najava novega programa EUUstvarjalna Evropa. V obdobju, ko se delajo načrti za prihodnost, je smiselno pogledati tudi nazaj in ugotoviti, v kolikšni meri smo bili uspešni in kaj lahko še izboljšamo. Ob prehodu na nov program

Predstavitev uspešnega črpanja slovenskih kulturnih organizacij iz programov EU za kulturo, film in AV področje v obdobju 2002–2013 in najava novega programa EUUstvarjalna Evropa.

V obdobju, ko se delajo načrti za prihodnost, je smiselno pogledati tudi nazaj in ugotoviti, v kolikšni meri smo bili uspešni in kaj lahko še izboljšamo. Ob prehodu na nov program EU Ustvarjalna Evropa (2014–2020) bomo predstavili kratko analizo intenzivnosti in uspešnosti črpanja slovenskihkulturnih izvajalcev na področju kulture, filma in AV sektorja s pomočjo vizualnega prikaza za obdobje od 2002 do 2013. Izvedeli boste, denimo, katere organizacije so dostopale do sofinanciranja EU na tehpodročjih in katere med njimi večkrat; ali je med njimi več javnih zavodov ali zasebnih organizacij ipd.

Ob tej priložnosti bo predstavnica Ministrstva za kulturo RS udeležencem predstavila prihodnji program EU Ustvarjalna Evropa, ki bo s 1. januarjem 2014 pod eno streho združil iztekajoča programa MEDIA in Kultura, ter morebiti najavila že prve razpise za sofinanciranje aktivnosti na področju kulturnih in ustvarjalnih sektorjev za prihodnje leto.

Dogodek organizirajo Kulturna stična točka v Sloveniji (SCCA-Ljubljana), MEDIA Desk Slovenija (Slovenski filmski center) in Culture.si (Ljudmila) v sodelovanju s CUK Kino Šiška.

Dodatne informacije in kontakt: http://www.ccp.si/Kultura!/

Predvaja se…