Glasba

10. 03. 2020

dvorana Katedrala

musicology barcaffe sessions

KOVACS – ODPOVEDANO

V Ljubljano prvič prihaja Sharon KOVACS, ena največjih nizozemskih glasbenih senzacij!

Sharon, bolj znana zgolj kot KOVACS, je glasbenica in kantavtorica, ki v sebi skriva glas soul legende, publiko pa pritegne predvsem s svojo edinstvenostjo in iskrenostjo. Glasbena javnost jo je spoznala leta 2013, ko se je njena uspešnica “My love” povzpela na vrhove evropskih glasbenih lestvic, z albumskim prvencem “Shades of Black” pa se je leta 2015 zavihtela na top liste v kar 36 evropskih državah, vključno z rodno Nizozemsko, kjer se je kar nekaj časa obdržala na najvišjem, prvem mestu.

Po več kot 60-milijonih YouTube ogledov, številnih nagradah in nastopih na vseh velikih festivalih, je jasno, da je KOVACS, ki za svoje glasbene vzore našteje Nino SimoneBeth Gibbons (Portishead) in Amy Winehouse, na pragu svetovne slave.

Svoj drugi album Cheap Smell je poimenovala po bendu, s katerim je nastopala, preden je zaslovela, tako kritiki kot javnost pa so ga označili za enega najbolj iskrenih in navdihujočih future soul albumov desetletja. ”Ta album predstavlja moje življenjsko potovanje, ki mi ob koncu dneva daje občutek zadovoljstva in moč, da se sprejmem tudi v točkah, kjer nisem popolna.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in na prodajnih mestih Mojekarte.si.

Organizacija: Musicology Sessions Slovenija.

Predvaja se…