21. 05. 2014 - 23. 05. 2014

KONVENCIJA BLIND DATE: Sejem knjig umetnika in umetniških publikacij

III. mednarodni festival knjig umetnika in umetniških publikacij Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. napoveduje Konvencijo Blind Date – 3. mednarodni festival knjige umetnika in umetniških publikacij, ki bo potekal v Ljubljani od 21. maja do 23.  maja 2014. Konvencija Blind Date je osrednji nacionalni dogodek namenjen knjigi umetnika, umetniški periodiki, zinom in umetniškim edicijam. Na festivalu se predstavlja

III. mednarodni festival knjig umetnika in umetniških publikacij

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. napoveduje Konvencijo Blind Date – 3. mednarodni festival knjige umetnika in umetniških publikacij, ki bo potekal v Ljubljani od 21. maja do 23.  maja 2014.
Konvencija Blind Date je osrednji nacionalni dogodek namenjen knjigi umetnika, umetniški periodiki, zinom in umetniškim edicijam. Na festivalu se predstavlja več deset domačih in mednarodnih producentov, umetnikov, samozaložnikov in neodvisnih založnikov. Festival bo potekal na treh lokacijah: v Centru in Galeriji P74, KAPSULI in Kino Šiška. Sestavlja ga razstavni program, program izobraževalnih delavnic, predstavitve novih knjig umetnika, promocije, javne predstavitve, vodstva po sejmu, izidi novih edicij itd.

sreda 21. 5. 2014, KAPSULA in Galerija P74
Festival se pričenja v sredo, 21. 5. 2014, ob 18.00 uri v KAPSULI s predstavitvijo novosti v založniškem programu Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E – Zvezka o umetnosti, nove serije kratkih tematskih besedil o sodobni umetnosti, ki skuša vsaj nekoliko zapolniti vrzel na področju domače refleksije sodobne vizualne umetnosti. Prva zvezka prinašata besedilo Dejana Habichta 12 dolgočasnih pesmi in Jožeta Baršija, Irwin: NSK država v času (detajl: Nigerijci). Zvezek o umetnosti je grafično oblikoval Ajdin Bašić. Ob predstavitvi bo potekal  pogovor z avtorjema.
Ob 19.00 uri vabljeni na odprtje razstav Zbirateljske edicije in KODOJI press v KAPSULO in Galerijo P74. Razstava Zbirateljske edicije prinaša serijo ekskluzivnih zbirateljskih edicij, ki so jih ustvarili domači in mednarodni umetniki mdr. Alighiero e Boetti, Jesper Fabricius, David Nez, Dalibor Martinis, Mladen Stilinović, Mladen Stropnik, Vlado Martek. Dela bodo na prodaj. Ob razstavi pripravljajo informativne in izobraževalne pogovore o edicijah, njihovi ekonomiji in zgodovinskem kontekstu.
Razstava KODOJI press prinaša vpogled v delovanje neodvisne švicarske založbe, ki prihaja iz Badna in je usmerjena v sodobno vizualno umetnost ter fotografijo. Razstava prinaša aktualne tiskovine, plakate in grafična dela.

četrtek, 22. 5. 2014, Kino Šiška
V četrtek, 22. 5. 2014 odpiramo Sejem knjig umetnika in umetniških publikacij. Sejem bo odprt med 18.00 uro in 22.00 uro. Vabljeni na bogat program predstavitev, pogovorov, podpisovanje knjig ter ekskluzivno predstavitev knjige umetnika Lale Raščić »Lala’s Reader«, ki izhaja v založništvu Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E.

petek, 23. 5. 2014, Kino Šiška
V petek 23. 5. 2014 sejem odpiramo točno opoldne in nadaljujemo s serijo predstavitev, promocij, vodstev po sejmu – vse do 20.00 ure.

Sodelujoči:
Beli Sladoled (Slo)
LBAL (Slo)
Mina Fina (Slo)
Tanja Lažetić (Slo)
Teo Spiller (Slo)
Petra Varl (Slo)
Lala Raščić (BiH)
Sergej Vutuc (D)
Lubok Verlag (D
Kodoji Press (CH)
Archive Books (D)
Soybot (A)
Space Poetry (DK)
Pork Salad Press (DK)
MER.Paper Kunstahalle (BE)
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. (Slo)
Moderna galerija Ljubljana / MSUM (Slo)
International Centre of Graphic Arts (Slo)
Museum and Galleries of Ljubljana (Slo)
Škuc Gallery (Slo)

Poseben izobraževalni program UČILNICA, Kino Šiška (dvorana Komuna), 12.00
Učilnica je program, namenjen neformalnemu učenju, izmenjavi znanja, pogovorom, predavanjem.

Vsi dogodki Konvencije Blid Date so brezplačni.

www.zavod-parasite.si

Organizacija:  Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. , Inkubator za mlade kustose, v sodelovanju s Kino Šiška.

Predvaja se…