Ostalo

17. 06. 2021 - 17. 06. 2021

dvorana Komuna

KONFERENCA: VKLJUČUJOČE PROSTOVOLJSTVO

konferenca

Konferenca si prizadeva odgovoriti na vprašanje “Kaj je vključujoče prostovoljstvo in kako ga lahko izvajamo v (mladinskih) organizacijah?”.

Konferenca si prizadeva odgovoriti na vprašanje “Kaj je vključujoče prostovoljstvo in kako ga lahko izvajamo v (mladinskih) organizacijah?” in je sestavljena iz treh delov. Prvi del se osredotoča na koncept vključujočega prostovoljstva in predstavitev publikacije “Vključevanje in podpiranje LGBTIQ+ mladih v projektih prostovoljstva Evropske solidarnostne enote: smernice za organizacije”. Drugi del, ki bo potekal v obliki okrogle mize raziskuje specifike in izzive vključujočega prostovoljstva s katerimi se organizacije soočajo v praksi.. V zadnjem delu bodo različne organizacije predstavile primere dobrih praks vključujočega prostovoljstva.

Povezava do prijave tukaj.

OKVIRNI PROGRAM KONFERENCE
14.00–14.30: Prihod in registracija
14.30–14.50: Uvodni nagovori
14.50–15.05: Predstavitev koncepta vključujočega prostovoljstva
15.05–15.20: Predstavitev publikacije Vključevanje in podpiranje LGBTIQ+ mladih v projektih (prostovoljstva) Evropske solidarnostne enote: smernice za organizacije
15.20–15.30: Odmor za kavo
15.30–16.30: Okrogla miza: Specifike in izzivi vključujočega prostovoljstva
16.30–16.45: Odmor za kavo
16.45–17.45: Predstavitev dobrih praks vključujočega prostovoljstva
17.45–18:00: Zaključek

Dogodek bo potekal v prostorih Kina Šiška (dvorana Komuna). Prostori so dostopni za osebe, ki uporabljajo voziček ter uporabnice_ke slušnih aparatov. Na dogodku bo mogoče dobiti tudi tiskano izdajo poročila ter priročnike obeh društev.

Za dodatna vprašanja smo dosegljivi na info@ljubljanapride.org.

Na dogodku bo lahko zaradi ukrepov povezanih s covid-19 omejitev števila fizično prisotnih oseb.

Organizatorji se bomo držali trenutno veljavnih ukrepov za zajezitev epidemije. Skladno s tem bomo upoštevali PCT (preboleli, cepljeni, testirani) pravila. Vse obiskovalke_ce vljudno naprošamo, da upoštevate veljavne predpise in nam pomagate narediti dogodke mavrične in varne.

Dogodek so podprli: program Erasmus +, Program ACF v Sloveniji 2014–2021, Renew Europe, Nemško veleposlaništvo Ljubljana in Kino Šiška.
Dogodek je del Festivala Parada ponosa 2021, ki ga organizira Društvo Parada ponosa.

Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancira: Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

Organizira: Društvo Parada ponosa.

Predvaja se…