Glasba

23. 09. 2016

7. obletnica Kina Šiška: KOALA VOICE + Noair + MRFY

Po seriji uspešnih nastopov na domačih in mednarodnih odrih se v Katedralo Kina Šiška vračajo Koala Voice, prvi zmagovalci Špil lige. Nastop ob 7. obletnici Kina Šiška 23. septembra v družbi  še dveh mladih zasedb Noair in MFFY bo prvi večji slovenski koncert po poletni turneji v Litvi in festivalu Exit. Poleg pesmi iz prvega

Po seriji uspešnih nastopov na domačih in mednarodnih odrih se v Katedralo Kina Šiška vračajo Koala Voice, prvi zmagovalci Špil lige. Nastop ob 7. obletnici Kina Šiška 23. septembra v družbi  še dveh mladih zasedb Noair in MFFY bo prvi večji slovenski koncert po poletni turneji v Litvi in festivalu Exit. Poleg pesmi iz prvega albuma Kangaroo is a Neighbour bodo mladi Kisovčani predstavili tudi material prihajajočega album.

FB dogodek>

Koala Voice in Kino Šiška pleteta vez že od leta 2014, ko so Manca Trampuš, Miha Prašnikar, Tilen Prašnikar in Domen Don Holc postali zmagovalci prve sezone Špil lige – prve lige dijaških bendov. Na konferenci MENT so se leto dni kasneje predstavili s prvencem Kangaroo is a Neighbour, v lanskem letu pa so v Katedrali Kina Šiška skupaj z režiserjem Vladom G. Repnikom na noge postavili predstavo Kam Pa Kam.

Januarja letos so brez besed pustili delegate glasbene konference in festivala Eurosonic Noordeslag ter bili po mnenju revije DIY Mag med petimi največjimi odkritji festivala. Nastopili so na konferenci in festivalu Tallinn Music Week, se predstavili na festivalu Reeperbahn v Hamburgu, koncertirali v Bratislavi, Varšavi, Katovicah in Rigi, letos maja pa jih je spoznalo tudi angleško občinstvo na festivalu Liverpool Sound City.

Tudi pri naših južnih sosedih število oboževalcev raste.Njihova prepoznavnost na območju nekdanje Jugoslavije se je povečala po nastopu na zagrebškem festivalu Reflektor. Portal sound-report.com je Koala Voice pripisal drznost skupine The Ting Tings, melodičnost zasedbe CYHSY in občutek za ples kot Violent Femes, po njihovem mnenju pa najbolj spominjajo na disco/pop inačico Operator Please.

Letošnje poletje prinaša krajšo turnejo do Litve in nastop na festivalu Galapagai, koncert na festivalu Exit ter na nekaj slovenskih festivalih. Skupina se bo v poletnih mesecih posvetila ustvarjanju novih pesmi. Te boste lahko premierno slišali septembra v Kinu Šiška, saj je v pripravi drugi studijski izdelek z naslovom Wolkenfabrik.

Predvaja se…