Vizualna umetnost

17. 10. 2013 - 03. 11. 2013

KINO ŠIŠKA V ISTANBULU PREDSTAVLJA: razstavo kolektiva olgafacesrok // HEART / SRCE

Kar je znotraj, v trenutku, ko postane vidno, ko postane zgodba iz obratne perspektive, pove drugačno zgodbo.

Kar je znotraj, v trenutku, ko postane vidno, ko postane zgodba iz obratne perspektive, pove drugačno zgodbo. Kar je skrito pogledu in ga zato ne pritegne, lahko ob izpostavitvi drugačni perspektivi dobi novo dimenzijo.

Olga Košica, oblikovalka nakita, in Rok Marinšek, grafični oblikovalec, ustvarjata kolekcije nakita pod znamko olgafacesrok. V produkciji Centra urbane kulture Kino Šiška in koprodukciji Milk Gallery Istanbul se bosta predstavita z razstavo artefaktov pod naslovom Heart / Srce kot nadaljevanje njune prejšnje kolekcije nakita Inside Out. Glavna tema aktualne razstave je srce kot objekt različnih čustvenih zgodb in karakteristik.

Olga Košica je magistrirala na londonskem Royal College of Art, Rok Marinšek pa je diplomiral iz vizualnih komunikacij na Fakulteti za likovno umetnost in oblikovanje. Pri njunem delu ju navdihujejo sodobna umetnost, kiparstvo, slikarstvo, motivi poulične umetnosti, pa tudi prestolnice in narava. Sodobni nakit snujeta z uporabo najrazličnejših materialov od akrilnega stekla do kovine in keramike, pa tudi različnih tehnik izdelave. Za svoj zadnji projekt, ki je bil predstavljen tudi v okviru uradnega programapariškega tedna mode v sodelovanju s kitajsko oblikovalko Masho Ma, sta raziskala nove tehnologije, posebej 3D tisk.

www.olgafacesrok.com
www.whatismilk.com

Razstavo bo v četrtek, 17. oktobra 2013 otvorila Katja Šulc feat. YAYOILOUISE

Slovenska kantavtorica, ki se giblje med jazzom, uglasbeno poezijo in urbanimi beati. Hipnotična in čustvena vokalistka, ki s svojimi nastopi navduši in očara …

Katja je študirala glasbo v Sloveniji in v tujini. Leta 2005 je bila sprejeta na newyorško The New School for Jazz and Contemporary Music. Širši javnosti se je približala s svojim prvim albumom Mila (Sanje, 2008), na katerem je izšla uglasbena poezija slovenske pesnice Mile Kačič s pridihom jazza in šansona. Letos spomladi je izšel njen drugi album Twisted Delight (Celinka, 2013), ki ga je produciral DJ Pier (RootsInSession). Ploščo, ki je vkopana v hipnotične ritme reggaeja in dubstepa, lahko opišemo kot raznolik nabor glasbe, ki črpa iz različnih žanrov, kot so soul, jazz in r’n’b. V poslušalcu zbuja čutnost ter ga odpelje na glasbeno potovanje, prepojeno s sprevrnjenimi užitki in globoko pomirjujočimi ritmi …

http://katjasmusic.bandcamp.com

 

Predvaja se…