Ostalo

06. 10. 2017

Kamera

fundaMENT Serial

KATIA GIAMPAOLO

predavanje na temo glasbenega posla

Katia je glasbena menedžerka, gostja številnih glasbenih konferenc, na katerih predstavlja zgodbo svojih varovancev. Je menedžerka in agentka zasedbe JoyCut. JoyCut imajo za seboj številne turneje po vseh svetovnih kontinentih ter nastope po številnih uglednih festivalih (SXSW, Europavox, Positivus, CMJ, Rock for People, Rock En Seine). Posebnost JoyCut je, da jim je preboj uspel brez zaledja glasbene založbe ali booking agencije.

Katia se ob glasbenem menedžmentu in bookingu ukvarja tudi z vodenjem znamenitega bolonjskega kluba Estragon, ki gosti velika glasbena imena kot so Paul Weller, Queens of the Stone Age in Arctic Monkeys. Je tudi del ekipe Botanique festival in del ekipe Arena Joe Strummer. Je predsednica zveze MMF Italy (Music Managers Forum Italy) in članica odbora IMMF (International Music Managers Forum).

Srečanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Za udeležbo se je potrebno prijaviti TUKAJ

fundaMENT Serial se bo odvijal predvidoma enkrat mesečno na SIGIC-u, občasno pa tudi v Kinu Šiška. Osredotočen bo na vabljenje tujih glasbenih profesionalcev, ki bodo predstavljali svoje prakse, izzive, težave in priložnosti s katerimi se pri svojem delu srečujejo. Predvsem pa bodo predstavljali glasbeno okolje iz katerega prihajajo, z namenom, da domačim bendom in njihovim zastopnikom približajo ta teren in jim predstavijo poti in možnosti za širjenje njihovega dometa v mednarodni prostor. Posamezna srečanja bodo vključevala tudi delavnico, kjer bodo lahko udeleženci predstavili svoje glasbene projekte in skupaj s predavatelji odkrivali nove priložnosti za svoj razvoj in preboj.

fundaMENT sta skupaj zasnovala SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center ter CUK Kino Šiška, z namenom vzgoje in usposabljanja podpornega kadra, ki predstavlja nepogrešljiv del glasbenega posla. Prvo leto je fundaMENT služil pripravi na festival in konferenco MENT Ljubljana. Med predavatelji so se znašli številni že uveljavljeni domači glasbeni profesionalci, ki so z udeleženci delili svoje izkušnje in primere dobrih praks pri sokreiranju karier glasbenikov in zasedb. V naslednjem letu je fundaMENT pogledal čez mejo in spoznaval prakse, ki se jih lotevajo Login Kochishki (Makedonija), Hannes Tschürtz (Avstrija) in Sanjin Đukić (Hrvaška). Lanskoletna edicija je znova prečesala domačo sceno in se osredotočila na pogoje digitalnega glasbenega založništva in odnosov med bendi in organizatorji na domači sceni.

Organizacija: SIGIC in Kino Šiška.

Predvaja se…