Ples/gledališče

23. 08. 2021

dvorana Katedrala

Katalin Bitó – Dorottya Szonja Koltay – Kurszán Koltay: I’m Telling With You

predstavitev dela v nastajanju, sprejemanje povratnih informacij in pogovor z avtorji

V okviru projekta Creative Europe – Life Long Burning in izmenjave znotraj rezidenc Dance Hub, Workshop Foundation (Budimpešta) in Nomad Dance Academy Slovenija ter v sodelovanju s Kinom Šiška bo plesalka in koreografinja Katalin Bitó s sodelavko Dorottyo Szonjo Koltay in sodelavcem Kurszánom Koltayem razvijala predstavo I’m Telling You. Od 18. do 23. avgusta bodo intenzivno delali v plesnem studiu Moj korak in v Kinu Šiška, svojo rezidenco pa zaključili s predstavitvijo svojega dela v nastajanju, ki jo želijo deliti z javnostjo.

Kot pravijo avtorji: “Preteklost in sedanjost, spopad med notranjim svetom domišljije in realnostjo zunanjega sveta. Kako deklica razlaga svet okoli sebe skozi poosebljena bitja, predmete in izmišljena bitja? Kaj ta bitja postanejo z leti, kako postanejo del odrasle identitete? Gibanje izvajalke, njena prisotnost, stari domači video posnetki in glasba gradijo svet, v katerem postanejo vidne različne plasti preteklosti in sedanjosti, imaginarni svet in resničnost zunanjega sveta.”

Katalin Bitó je leta 2020 zaključila študija na Akademiji sodobnega plesa v Budimpešti. Na začetku svoje kariere kot samostojna umetnica je bila plesalka in so-avtorica dela Átmenet/Adaptation, ki je prejo madžarsko državno subvencijo IZP (koreografinja Zsofia Szasz, spletna premiera 11. junija 2020 v Mu Theatre). S projektom Mondom veled/I Tell It with You se je kot plesalka in koreografinja v sodelovanju z madžarsko slikarko Dorottyo Soznjo Koltay in skladateljem ter zvočnim umetnikom Kurszánom Koltayem udeležila raziskovalnega rezidenčnega programa Shift+enter v Sín Culture Center v Budimpešti (predstavitev raziskave 28. februarja 2021 v Sín Culture Center).

Koreografija, ples: Katalin Bitó
Video: Dorottya Szonja Koltay
Zvok: Kurszán Koltay
Posebna zahvala: Zsófia Szász, Kristóf Frühwirth

VSTOP PROST

Dogodek bo potekal v skladu z veljavnimi javnozdravstvenimi ukrepi. Obiskovalke in obiskovalci morajo za vstop na prireditveni prostor izkazati PCT potrdilo.

Podprto s strani: Nemzeti Kulturális Alap, projekta Life Long Burning z delno podporo Ustvarjalne Evrope, Workshop Foundation, Nomad Dance Academy Slovenija, Kino Šiška in Sín Culture Center

Predvaja se…