Glasba

07. 10. 2021

dvorana Katedrala

37. mednarodni festival

Katalena

Druga godba 2021

37. edicija Druge Godbe je tu! Del festivala se bo zgodil tudi v prostorih Kina Šiška. Vabljeni!

Vesna Zornik: glavni, spremljevalni glas; Polona Janežič: klavir, klaviature, melodika, spremljevalni glas; Boštjan Gombač: klarinet, saksofon, krilovka, teremin, kositrne piščali, spremljevalni glas; Tibor Mihelič Syed: bas kitara, ukulela, Roland HPD 20, kitara, spremljevalni glas; Boštjan Narat: kitara, bendžo, spremljevalni glas; Robert Rebolj: bobni, tolkala; Jelena Ždrale, k. g.: violina, viola, spremljevalni glas

Zgodovina Druge godbe v tem stoletju je tudi zgodovina benda Katalena. Njen prvi nastop na festivalu seže v leto 2003 in nobena slovenska skupina se ne more pohvaliti s štirimi nastopi na našem festivalu. Katalena, ki v prvotni postavi nastopa že dvajset let in se ne ustavlja, saj bo junija izšel njen deveti album Kužne pesmi. Na albumu Katalena raziskuje motiv kuge, kot so jo doživljali v preteklosti, hkrati pa izhaja iz lastne in naše skupne aktualne izkušnje. Epidemija je izziv v človeškem, družbenem in zdravstvenem smislu, glasbenice in glasbenike, zbrane v kolektivu Katalena, pa nagovarja tudi kreativno. Kako se v muziki in poeziji soočiti z izolacijo, samostjo, strahom, odgovornostjo in skrbjo? Kako uglasbiti in ubesediti široko paleto čustev in stanj, v katera nas je pahnil ta »kužni« čas? Preplet avtorskega z ljudskim, dialog med preteklostjo in sedanjostjo: vse to Kataleno zaznamuje že od začetka njenega obstoja. In zaznamuje tudi njene Kužne pesmi. Kot vedno do zdaj v pravem času na pravem mestu.

Koncert zasedbe Katalena je bil iz 7. julija prestavljen na 7. oktober 2021. Že kupljene vstopnice za koncert 7. julija (napovedan kot Katalena in Rundek & Ekipa) veljajo za oktobrski koncert, prav tako bodo ostale v veljavi festivalske vstopnice Druga godba 2021. Obstoječe vstopnice po ceni 18 EUR ostajajo v prodaji do 7. julija. V kolikor vstopnice do 7. julija ne bodo razprodane, bodo po tem datumu na voljo posamične vstopnice za koncert Katalene po isti ceni (18 EUR).

Če se koncertov ne bi mogli ali želeli udeležiti, vam bodo pri prodajalcu najkasneje do vključno 1. julija 2021 povrnili kupnino. Vračilo kupnine po tem datumu ne bo več mogoče. Zahtevek o vračilu prosimo pošljite na podpora@mojekarte.si oziroma info@mojekarte.si. Za več informacij se obrnite na Drugo godbo.

VSTOPNICE:

– Katalena + Rundek & Ekipa @ Kino Šiška
– Festivalska vstopnica

Posebno obvestilo: Ob vstopu na prireditveni prostor morate izkazati negativen rezultat PCR ali HAG testa ali potrdilo o prebolelosti ali cepljenosti, po navodilih NIJZ in odloku v Uradnem listu, do preklica oziroma spremembe.

Organizacija: Druga Godba

Predvaja se…