Glasba

17. 11. 2021

dvorana Komuna

KAMIZDAT RENTGEN: ZERGON, PETER JENKO

koncert

Na dan objave zvočne elektro-zgodbe z naslovom DOLOS, namigujočim na betonske geometrične strukture in triknologijo grškega mitološkega bitja, bo Zergon v živo predstavil svoj magični svet elektro struktur modularne sinteze. Z živim nastopom bo plesišče ogrel Peter Jenko (Timequake, Moringa, Chilli Space, Colours).

Zergon (Aleš Hieng) je DJ, glasbeni producent in zvočni umetnik iz Ljubljane. Dolgoletni član kolektiva Synaptic Crew poleg klubske produkcije elektronske glasbe med drugim deluje tudi na področju avdio-vizualnih performansov in na širokem polju DIY elektronike. Njegovo zvočno raziskovanje in avdio-vizualno eksperimentiranje obsega širok spekter žanrov od deep-housa in tehna, do IDM-a, nojza in abstraktnega drona. Njegovi glasbeni nastopi so osnovani na improvizaciji – programiranje ritmičnih in melodičnih sekvenčnih vzorcev v živo in oblikovanje zvokov na sintetizatorjih zvoka. Dolos je njegova prva samostojna izdaja za založbo Kamizdat po 15. letih od njegove objave prve skladbe za Kamizdat kompilacijo.

Peter Jenko je skladatelj elektronske glasbe iz Ljubljane. Soustvarja in nastopa z zasedbama Timequake in Moringa. Za njegova dela je značilen eksperimentalni pristop, s katerim raziskuje odnos med enakim in istim, med zanko in sekvenco, med digitalnim in analognim ter med naravnim in umetnim. Verjame v neizčrpen didaktičen potencial elektronske glasbe pri učenju glasbe kakor tudi ostalih umetnosti in znanosti. Zvočni sliki njegovih del, ki nastaja pod taktirko sekvencerjev in ritem mašin, daje pečat edinstvena kombinacija modularnega ter analognih in digitalnih sintetizatorjev, ki jih že vrsto let zbira ter sestavlja.

VSTOPNICE

Produkcija: Emanat v sodelovanju s Kinom Šiška.
Finančna podpora projektu: Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo RS.

PCT POGOJI
Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo. Ob predložitvi katerega od navedenih dokazil je potrebno izkazati tudi veljaven osebni dokument.

Predvaja se…