Glasba

13. 11. 2020

Kino Šiška

Kamizdat Rentgen TV: Kikimore, Gašper Torkar

spletni prenos koncerta

Telematski shov Kamizdat Rentgen TV s pomočjo Kina Šiške nadaljuje z igrivim raziskovanjem spletno-pretočne forme v dialogu s koncerti intrigantnih in avanturističnih – večinoma elektronskih – glasbenih ustvarjalcev. Pogled kamere rinemo bolj v ospredje, video prispevki in režija s ciljem hiper-telematičnega doživetja pa oplajajo nastop v živo.

https://pretok.tv
https://kamizdat.si

Kamizdat s ponosom predstavlja nov album Sigil (digital/USB), mamljiv in misteriozen pečatni prvenec, ki bo zaznamoval prvo petletje domačega kolektiva raziskovalk zvoka in analogne elektronike Kikimore. Gre za skupino, ki izhaja iz bogate zgodovine domače nove medijske scene, ki povezuje polja znanosti, tehnologije ter umetnosti, pri svojem ustvarjanju pa uporabljajo večinoma analogna glasbila, ki jih izdelujejo po principih DIY in DIWO: naredi-sam in naredi-skupaj (do-it-yourself in do-it-with-others). Njihova glasba izhaja iz načela improvizacije znotraj osnovne strukture, ki dopušča razvoj spretnosti in osebnega izraza vsake članice. Pri tem ustvarjajo večinoma z različnimi elektrofonskimi glasbili, ki so jih naredile same: analogni sintetizatorji, razna elektronska orodja in kontaktni mikrofoni.

http://www.kikimore.net

Spletne tokove bo za Kikimore ogrel Gašper Torkar, vsestranski ustvarjalec in pesnik, ki dela z zvokom in jezikom v različnih kontekstih. Poleg raziskovanja nove elektronske in klubske glasbe, je napisal glasbo za več gledališčnih produkcij, performansov in umetniških instalacij. Pri Kamizdatu je izdal svoj glasbeni prvenec Dreams of Others. Pred kugo je v klubu Monokel organiziral klubski event NANI MO.

https://www.gaspertorkar.com

Spletni prenos koncerta je brezplačen. 

Organizacija: EMANAT v sodelovanju s Kinom Šiška

Predvaja se…