Glasba

14. 09. 2021

dvorana Komuna

Kamizdat Rentgen: Gašper Torkar, 08080

Svoje delovne aparate bosta na oder Komune postavila dva domača elektronska glasbenika, katerih delo izstopa v regionalnem okolju.

S povsem novim materialom iz dveh novih izdaj založbe Kamizdat se bosta predstavila pesnik in umetnik Gašper Torkar ter 08080, pod katerega se podpisuje oblikovalec zvoka in producent Jure Anžiček. Pripravite se na sonično poslastico dveh perfekcionistov, ki stremita k prvovrstni izkušnji živega glasbenega doživetja.

LINE UP:
Gašper Torkar
08080

Gašper Torkar je vsestranski ustvarjalec in pesnik, ki dela z zvokom in jezikom v različnih kontekstih. Poleg raziskovanja nove elektronske in klubske glasbe, je napisal glasbo za več gledališčnih produkcij, performansov in umetniških instalacij. Pri Kamizdatu je izdal svoj glasbeni prvenec Dreams of Others, ki je med bolj poslušanimi in izpostavljenimi izdajami na založbi, na isti dan pa bo izšlo še njegovo najnovejše glasbeno delo v obliki butične knjižice z USB ključem.

Jure Anžiček (08080) je aktiven oblikovalec zvoka in producent, ki nastopa v različnih projektih eksperimentalne glasbe (Ansambel PRSA, sodelovanje z Alastairom McNeillom). Pri svojem samostojnem ustvarjanju z improvizirano rabo modularnih sintetizatorjev ustvarja distorzirane, abrazivne in trpke zvoke, ki mejijo na techno in noise. Zvočni raziskovalec, ki je do sedaj navduševal le priložnostno, je pri založbi Kamizdat na albumu Astro Disco izdal svoje prve posnetke, ki jih bo tokrat prvič predstavil v živo.

VSTOPNICE

Organizacija: EMANAT v sodelovanju s Kinom Šiška

 

Predvaja se…