Glasba

14. 07. 2021

Kino Šiška

Kamizdat Rentgen: Access Frame – Monstrosity (Netlabel Day)

Založba Kamizdat v letu 2021 ob dnevu spletnih založb “Netlabel Day” predstavlja novo kompilacijo domače alternativne elektronske glasbe.

Kompilacija stremi k objavi širokega spektra lokalne alternativne glasbe (s poudarkom na elektronski in eksperimentalni glasbi), katere glavno zatočišče je že vrsto let medmrežje. Iz prepleta prepleta tehnologije, družbe, ustvarjanja glasbe in lastniških pravic vznika konflikt med svobodno kulturo in zastarelimi in izkoriščevalskimi koncepti avtorskega prava. V duhu prostega dostopa so spletne založbe prve v boju za enakopraven dostop in pravičnejšo obliko avtorskega prava (ki je bil za začetek ublažen z uvedbo licence Creative Commons).

Podobno kot lansko leto je letos h kompilaciji vabljenih preko 60 ustvarjalcev in ustvarjalk, ki bodo ustvarili skladbe na določeno tematiko. Letos je tematika kompilacije pošastnost oz. ‘monstrosity’, nekaj, kar označujemo kot nečloveško, kruto bitje ali kot nekaj, kar pooseblja strah in hkrati predstavlja rob normalnega. Kako bodo pošastnost ustvarjalci in ustvarjalke interpretirali, boste lahko v celoti slišali in zastonj prisluhnili 14. julija, ko bo kompilacija izdana na naši spletni strani platforme Bandcamp.

Izid kompilacije 14. julija bomo proslavili tudi z dogodkom na ploščadi Kina Šiška z nastopi in DJ seti izbranih izvajalcev na kompilaciji. Nastopajoči bodo še najavljeni sproti. Zagotavljamo pa žanrsko širino: od hrupa in zvočne umetnosti, preko brejkov in elektra, vse do acid tehna.

» Kamizdat Rentgen « je vpogled pod površino kože, pogled na meseni preplet kosti, mišic in živčevja, ki tvorijo raznolikost zvočnih teles. Gre za serijo večerov, s katero si pri založbi Kamizdat želimo vzpostaviti večjo prisotnost pustolovskih glasbenih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki hodijo po terenu, na katerem pogosto ni še shojenih poti. Večeri so pogosto tesno povezani z novimi glasbenimi izdajami.http://kamizdat.si

VSTOP PROST 

Produkcija: Emanat v sodelovanju s Kinom Šiška.

Finančna podpora projektu: Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo RS.

Predvaja se…