Ples/gledališče

28. 09. 2015

KAM PA KAM koncert : performans : film KOALA VOICE (predpremiera)

Gostovanje predstave v Anton Podbevšek Teatru 16. junija 2016 Nekaj o življenju vsakogar. Vsak nekaj je odmev niča. In ti si tu. Nič nima nič opraviti s teboj. Bolj ko odideš, več te je. Kam pa kam ni ogledalo. Ni shramba. V projektu fragmentirane sedanjosti Koala Voice z obilico novih hitoidnih rifov nabrito prešpika nemost

Gostovanje predstave v Anton Podbevšek Teatru 16. junija 2016

Nekaj o življenju vsakogar. Vsak nekaj je odmev niča. In ti si tu. Nič nima nič opraviti s teboj. Bolj ko odideš, več te je.

Kam pa kam ni ogledalo. Ni shramba. V projektu fragmentirane sedanjosti Koala Voice z obilico novih hitoidnih rifov nabrito prešpika nemost evropskega megapolisa Brandenburg tako, da si boste njihove refrene še pred koncem izvedbe mrmrali tudi sami:
Kam bi šla, kam bi šla če bi lahko zbežala,
kaj bežala, ko pa tako kul plan imava
dve plastični pištoli in en roza cadillac
in potem do meje, da se tam potem poleže
vroči zrak okrog te bonnieclyde zadeve.
Kot brbotanje opomb brez glavnega sporočila se ta predstava razgrinja na zaslonu in onstran njega. Izmišljena, ukradena in readymade besedila, koncert in filmske podobe, razkrivajo neločljivost komuniciranja in nesporazuma, humorja in fikcije z vrednostjo realnosti.

Kam pa kam je poetični poskus izrisovanja stanja brezlastništva. Z berlinskih letališč Tempelhof in Tegel vas bodo romantično in rafalno božali zmaji in avioni, medtem ko so The Beatles že na poti do zebre na Abbey Road: “Tep me, božam se loh sama.”

Ne mislite več kot je nujno.

“Ko zvečer zaspimo se pravzaprav vsi spremenimo v igralce in odhajamo zmeraj na drug oder odigrat svojo vlogo. Pa podnevi? Podnevi se v budnosti učimo te vloge. Včasih se je ne naučimo kakor bi bilo treba in potem si ne upamo nastopiti na odrih, zato se skrivamo za drugimi igralci, ki znajo bolje svoje besedilo in korake za to pot.
Ampak ti, ti si tisti, ki prihaja v dvorano gledat naš nastop, ne pa igrat. Naj tvoje oko pade name, ko bom dobro izurjena, saj ni nihče vseh sedem dni v tednu ne pameten ne lep.”

Trailer>

Opozorilo: V izvedbi projekta se intenzivno uporabljajo efekti trepetajoče svetlobe, zato odsvetujemo ogled osebam s fotosenzitivno epilepsijo.

USTVARJALCI

avtorji: Repnik/Holc/Trampuš/Prašnikar/Prašnikar
scenarij in režija: Vlado G. Repnik
glasba: Koala Voice
performerji: Tilen Prašnikar, Miha Prašnikar, Manca Trampuš, Domen Don Holc
v filmu: Maja Delak, Bojana Kunst, Anthony Paul, John Cage in drugi
supervizija: Simon Kardum
sokomponiranje: Martina Ruhsam
intimne mobilne komunikacije: Igor Štromajer
kamera in montaža: Vlado G. Repnik, Domen Don Holc
grafična animacija: Luka Dekleva, Nina Goropečnik, Lea Rojec
oblikovanje luči: David Cvelbar
oblikovanje scene: Matevž Ftičar
oblikovanje zvoka: Jure Vlahovič
video tehnik: Matej Marinček
fotografija: Nada Žgank
produkcija: Kino Šiška in GVRbabaLAN
koprodukcija: Bunker

Posebna zahvala Pieri.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana.

Predvaja se…