Glasba

31. 07. 2018

Kavarna Kino Šiška

poletje v Šiški

KALLE

poletni koncertni cikel

Češki slowcore/trip-hop dvojec Kalle je leta 2014 nase opozoril s prvencem, lani pa presegel pričakovanja s svojo drugo ploščo Saffron Hills, izdano pri priznani založbi Day After. Ploščo je revija Full Moon Mag razglasila za najboljšo češko izdajo leta, nominirana pa je bila tudi za obe glavni češki glasbeni nagradi. Dvojec odlikujeta glas pevke Veronike, ki vleče vzporednice z Beth Gibbons, Björk in PJ Harvey, ter intimno, a intenzivno vzdušje komadov tako na plošči kot v živo, oder pa si je delil z izvajalci, kot so Daughter, Scott Kelly (Neurosis), Amenra in Scott McCloud (Girls Against Boys).

Poletje v Šiški je niz brezplačnih večernih koncertov, s katerimi vam v Šiški pomagamo pregnati poletno mrtvilo. Ob lepem vremenu se bomo z osvežilno pijačo v roki ohlajali na letnem vrtu Kavarne Kina Šiška, v primeru, da nam jo zagode dež, pa bomo v glasbi uživali udobno nameščeni na kavče v našem preddverju. Dobrodošli na Poletje v Šiški!

Vstop prost.

Organizacija: Kavarna Kino Šiška in Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…