Delavnice

05. 07. 2021

Galerija DobraVaga

Kako portfolio

delavnica

V DobriVagi letos začenjamo s serijo brezplačnih delavnic in predavanj, namenjenih mladim na začetku profesionalne ustvarjalne poti.

S tem jih želimo podpreti in jim ponuditi uporabne veščine in znanja, ki so pomembna za delo in gradnjo kariere na področju kulture. Prva delavnica v ciklu bo potekala na temo izdelave portfolia. Udeleženci boste govorili o tem, kaj portfolio loči od drugih oblik predstavljanja in kako ga strukturirati, ter skozi primere debatirali, kako kar najboljše komunicirati lastno prakso. Delavnico bo vodil vizualni umetnik Gašper Kunšič. 

Delavnica bo potekala v živo in na spletu. Obvezne predhodne prijave sprejemamo na: urska.aplinc@dobravaga.si. Ob prijavi napišite, na kakšen način se želite delavnice udeležiti. Pošljete lahko tudi svoje obstoječe portfolie ali predstavitve del (fotografije in koncepte), ki si jih boste na delavnici skupaj ogledali in dobili konkretne nasvete za izboljšavo. Ob udeležbi v živo je zaželeno, da imate s seboj svoj računalnik. 

Pri izvedbi v živo morate ob vstopu na prireditveni prostor izkazati negativen rezultat PCR ali HAG testa, potrdilo o prebolelosti oziroma cepljenosti, po navodilih NIJZ in odloku v Uradnem listu, do preklica oziroma spremembe.

Trajanje: cca. 3 ure

Gašper Kunšič (1992) deluje na področju vizualne umetnosti in grafičnega oblikovanja. Študiral je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, na Akademiji za likovno umetnost na Dunaju ter na Univerzi za uporabno umetnost na Dunaju, kjer je tudi magistriral. V svojem delu pogosto izhaja iz svoje biografije, pri čemer uporablja razstavne procese za premislek in rekontekstualizacijo poteka zasebne in kolektivne zgodovine. Svojo prakso redno predstavlja tako v Sloveniji kot v mednarodnem prostoru. Je prejemnik štipendije Ministrstva za kulturo, priznanja Akademije za likovno umetnost v Ljubljani, ter nominacije za nagrado Essl. Deluje na Dunaju in v Ljubljani.

5. 7. 2021 ob 15.00, DobraVaga in na spletu

Organizacija: DobraVaga/Kino Šiška

Predvaja se…