Glasba

15. 09. 2021

Kavarna Kino Šiška

poletje v Šiški 2021

KAČIS

brezplačen koncertni cikel

Ana Kravanja, Samo Kutin (oba Širom, Olfamoštvo …) in Tea Vidmar nam bodo kot trio Kačis predstavili svoj prvenec, ki bo izšel prav na dan njihovega obiska naše terase. Njihovo glasbeno ustvarjanje se stika v raziskovanju ljudskih godb in variacij improviziranega zvočnega ustvarjanja, zanima pa jih tudi prepletanje glasbenih zvrsti, s katerimi rokujejo in v katerih so si tudi različni.

Samo in Ana se poleg improvizacije ukvarjata s komponiranjem imaginarne ljudske glasbe ter z raziskovanjem zvočnosti materialov, zvočil in glasbil, Ana in Tea pa se kot duet že več let posvečata repetitivnemu ritmičnemu petju, sestavljenemu iz preprostih glasov, zlogov, vdihov in izdihov, ki spominja na nekatere od starih ljudskih glasbenih tradicij sveta. Preplet njunih na trenutke zelo podobnih glasov lahko poslušalcu ustvari občutek prisotnosti tretjega glasu. Glavno zanimanje tria predstavljajo prehajanja iz sodobne zvočnosti svobodnega improviziranja v arhaičnost melodij, glasov in zvokov nedoločljivega izvora, svojo ustvarjalno pot pa so leta 2020 začeli v okviru rezidence Dvocikel v Layerjevi hiši v Kranju.

Poletje v Šiški je niz brezplačnih večernih koncertov za poletno druženje in zbliževanje. Ob lepem vremenu se bomo z osvežilno pijačo v roki ohlajali na letnem vrtu Kavarne Kina Šiška, v primeru, da nam jo zagode dež, pa bomo ob upoštevanju veljavnih javnozdravstvenih zapovedi v glasbi uživali pod streho naše Komune. Dobrodošli na Poletje v Šiški!

Vstop prost.

Organizacija: Kavarna Kino Šiška in Kino Šiška.

Predvaja se…