Glasba

02. 03. 2020

dvorana Komuna

JURE PUKL “BROKEN CIRCLES”

predstavitev nove plošče

Priznani slovenski jazz saksofonist in skladatelj Jure Pukl, po mnenju Guardiana “vzhajajoča zvezda generacije, ki ustvarja glasbo novega stoletja”, ki je med drugim sodeloval z Esperanzo Spalding, Maceom Parkerjem in Daveom Liebmanom, nam bo s svežo zasedbo v Šiški predstavil svoj odlični novi, že enajsti album Broken Circles.

Eden v tujini najvidnejših slovenskih jazz glasbenikov, v New Yorku bazirani saksofonist Jure Pukl, z novo ploščo izraža empatijo in spoštovanje v oziru na sodobne družbenopolitične spremembe ter tokove. “Glasba, ki jo ustvarjam, se razvija – tu sem se oddaljil od klavirja, dodal vibrafon in kitaro ter si vzel čas, da se osredotočim na kompozicijsko/aranžerske vidike, poleg seveda improvizacije. Vidim, da se razvijam ne samo v jazzovskem smislu, ampak vpliva tudi moj klasični študij in seveda ostala glasba, ki ji poslušam,” pravi sam.

V tujini šolani Pukl, prejemnik nagrade Prešernovega sklada leta 2015, je v svoji karieri igral z zvezdami, kot so Dave Liebman, Branford Marsalis, Esperanza Spalding, George Lewis, Maceo Parker, Vijay Iyer, Jeff Tain Watts in mnogi drugi, novo ploščo Broken Circles pa je ustvaril s svežim istoimenskim kvintetom. Po znamenitih newyorških prizoriščih, kot so Smalls, Fat Cat in The Jazz Gallery, bodo njegove sodobne interpretacije jazza v izvedbi štiričlanske zasedbe (poleg Pukla na tenorskem saksofonu šeJoel Ross na vibrafonu, Joe Sanders na basu in Nasheet Waits na bobnih) marca zazvenele tudi v Šiški.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…