Glasba

02. 03. / pon / 20:00

dvorana Komuna

JURE PUKL “BROKEN CIRCLES”

predstavitev nove plošče

Predprodaja 10 €

Na dan 12 €

s popustom 8 €

Priznani slovenski jazz saksofonist in skladatelj Jure Pukl, po mnenju Guardiana “vzhajajoča zvezda generacije, ki ustvarja glasbo novega stoletja”, ki je med drugim sodeloval z Esperanzo Spalding, Maceom Parkerjem in Daveom Liebmanom, nam bo s svežo zasedbo v Šiški predstavil svoj odlični novi, že enajsti album Broken Circles.

Eden v tujini najvidnejših slovenskih jazz glasbenikov, v New Yorku bazirani saksofonist Jure Pukl, z novo ploščo izraža empatijo in spoštovanje v oziru na sodobne družbenopolitične spremembe ter tokove. “Glasba, ki jo ustvarjam, se razvija – tu sem se oddaljil od klavirja, dodal vibrafon in kitaro ter si vzel čas, da se osredotočim na kompozicijsko/aranžerske vidike, poleg seveda improvizacije. Vidim, da se razvijam ne samo v jazzovskem smislu, ampak vpliva tudi moj klasični študij in seveda ostala glasba, ki ji poslušam,” pravi sam.

V tujini šolani Pukl, prejemnik nagrade Prešernovega sklada leta 2015, je v svoji karieri igral z zvezdami, kot so Dave Liebman, Branford Marsalis, Esperanza Spalding, George Lewis, Maceo Parker, Vijay Iyer, Jeff Tain Watts in mnogi drugi, novo ploščo Broken Circles pa je ustvaril s svežim istoimenskim kvintetom. Po znamenitih newyorških prizoriščih, kot so Smalls, Fat Cat in The Jazz Gallery, bodo njegove sodobne interpretacije jazza v izvedbi štiričlanske zasedbe (poleg Pukla na tenorskem saksofonu šeJoel Ross na vibrafonu, Joe Sanders na basu in Nasheet Waits na bobnih) marca zazvenele tudi v Šiški.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…