Vizualna umetnost

10. 11. 2015 - 13. 12. 2015

JURE BRGLEZ: ¿AY QUÉ HORROR? / KERA GROZA?

CIKEL MLADIH USTVARJALCEV V mesecu novembru se nam bo pod naslovom ¿Ay qué horror? predstavil študent grafičnega oblikovanja Jure Brglez. Vsebina njegovih ekspresivnih ilustracij se navdihuje v grozotah vsakdana, vizualne elemente pa črpa iz podob grozljivk B-produkcije s konca prejšnjega stoletja. Do horrorja goji močno afekcijo in meni, da je kot žanr odlična platforma za

CIKEL MLADIH USTVARJALCEV

V mesecu novembru se nam bo pod naslovom ¿Ay qué horror? predstavil študent grafičnega oblikovanja Jure Brglez.

Vsebina njegovih ekspresivnih ilustracij se navdihuje v grozotah vsakdana, vizualne elemente pa črpa iz podob grozljivk B-produkcije s konca prejšnjega stoletja. Do horrorja goji močno afekcijo in meni, da je kot žanr odlična platforma za ustvarjanje; je prostor, ki dovoljuje skrajne absurde. Skozi fascinacijo s sanjskim, nadnaravnim, neredko nepojasnljivim – s svetovi, ki jih preči »nemogoče«, avtor raziskuje meje domišljije in svojega vizualnega izraza.

Na razstavi ¿Ay qué horror? bodo na ogled dela, ki kažejo očitne reference na klasične grozljivke skozi postaje, lege in razmerja v življenju slehernika, s katerimi se lahko vsak identificira. Avtor na humoren način poskuša prikazati srečanje teh dve nasprotujočih si in na prvi pogled nezdružljivih svetov. Skozi estetiko grozljivega vstopa v dialog z nasičenostjo, zmedo, iskanjem in željo po obstoju, ki so za ta žanr tako značilni, a v prenesenem pomenu obenem sodoločajo čas, v katerem se gibljemo oziroma on giblje nas. Ay!

Kuratorici: Tia Čiček in Dora Trček

Organizacija Kino Šiška.

Predvaja se…