Vizualna umetnost

07. 07. 2017 - 01. 10. 2017

Plečnikova hiša

JOŽE

skupinski razstavni projekt galerije DobraVaga

Umetniška iniciativa galerije DobraVaga v sodelovanju s Plečnikovo hišo predstavlja deset umetnic in umetnikov mlajše generacije, ki so v sklopu razstavnega projekta ustvarili umetniške grafike v omejenih izvodih in se pri tem spogledovali z delom ter življenjem svetovno znanega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika.

Sodelovanje dveh edinstvenih projektov, galerije DobraVaga in Plečnikove hiše, predstavlja svež nabor aktualne likovne produkcije umetnic in umetnikov mlajše generacije, ki aktivno delujejo v domačem ter mednarodnem prostoru. Glavna pobuda za tovrstno povezovanje je vpetost DobreVage pod Plečnikove arkade ob mestni tržnici in ribarnici ter posledična povezanost s Plečnikovo arhitekturno dediščino. Ideja za predstavitev sodobnih avtorjev v historičnem domovanju Jožeta Plečnika tako pomeni poklon slovenskemu arhitektu in hkrati ponuja nove poglede nanj, na njegovo delo ter življenje. Z naslovom JOŽE je poudarjena osebna nota razstave, saj avtorji skozi umetniško grafiko predstavijo lastno likovno interpretacijo arhitekta.

Sodelujoče umetnice in umetniki so Eva Mlinar, Gašper Kunšič, Jure Brglez, Lealudvik, Matija Medved, Nastja Mezek, Nevena Aleksovski, Nina Mršnik in Peter Ferlan.

Kuratorka razstave: Lara Mejač.
Organizacija: Kino Šiška in MGML.

Predvaja se…