Glasba

06. 10. 2017

Komuna

JOYCUT: KOMOREBI

+ NeoPogo

JoyCut, eden najbolj prodornih glasbenih izvozov naše zahodne sosede, se po nastopu na prvem MENTu v Ljubljano vrača z novo ploščo in avdiovizualnim projektom Komorebi, prvič predstavljenim dan prej na beneškem bienalu. Trio, ki po mnenju MTV-ja zveni kot prihodnost, v kateri si roboti in ljudje delijo organske obroke ter upanje, je v zadnjih letih navduševal na referenčnih festivalih na vseh koncih sveta, med drugim tudi na SXSW, in nastopal z Arcade Fire, Editors, Art Brut, Modest Mouse ter drugimi. Večer bo uvedel ogrevalni ples z avdiovizualno impro-elektronsko trojko NeoPogo, klubskimi maratonci Radia Študent leta 2016.

Pod oznako #JoyCutNeverStops je bolonjska zasedba JoyCut nabrala več kot spoštljivo število nastopov po celem svetu, od ZDA do Kitajske in Japonske, a do te mere kot slednja je ni prevzela nobena država. Prav Japonska je fante s svojo dvojnostjo prijetnega občutka pripadnosti in čiste tujosti namreč navdihnila za novo ploščo Komorebi, glasbeni poklon, čustven skok v brezno, harmonijo in izgubo hkrati.

Dva bobnarja, iz oči v oči, med njima pa prevodnik in krmar iskrive elektronike po senčnih postrockerskih širjavah – to je Joycut. Prva priložnost, da se po letu 2015 spet potopite v njegovo ostro, a donečo elektronsko godbo v Ljubljani, je pred vrati.

NeoPogo, eden od lanskoletnih klubskih maratoncev Radia Študent, svoj melodičen IDM-ovski glasbeni izraz spontano in tekoče prilagaja prostoru in času, v katerem se znajde, zato se ob njegovem prvem obisku Šiške lahko veselimo zares edinstvenega doživetja. Izkušnjo v živo trio obogati z ilustriranimi animacijami, prek katerih ambientalno križarjenje zapluje v natripirano zamaknjenost.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…