Ostalo

02. 10. 2018

Spominski park Navje

festival stripa Tinta

JEZDEC

pripovedovalsko-glasbena otvoritev festivala na starem ljubljanskem pokopališču

Otvoritev letošnjega festivala stripa Tinta se bo dogodila v neobičajni atmosferi, namreč v temi na starem pokopališču, kjer bosta igralec in glasbenik v enkratnem sodelovanju oživila projicirane odlomke iz risoromana Jezdec (Der Schimmelreiter). Ilustratorka in predavateljica na Visoki šoli za umetnost v Braunschweigu Ute Helmbold (1958, Bremen) ga je ustvarila na podlagi istoimenske novele nemškega realističnega klasika Theodorja Storma, izdane v letu avtorjeve smrti – 1888. Pripoved s primesmi grozljivega bi slovenski publiki težko predstavili v ustreznejšem okolju, enkratni dogodek pa bo počastil tudi izid slovenskega prevoda risoromana, dela Mojce Kranjc.

Vabljeni tudi na ostale dogodke z Ute Helmbold v sklopu festivala stripa Tinta. V sredo, 3. 10. 2018, ob 19. uri bo v Atriju ZRC SAZU potekala predstavitev knjige in pogovor z avtorico in gosti (več informacij tukaj), v četrtek, 4. 10.2018, med 14. in 18. uro pa bo v galeriji DobraVaga avtorica vodila brezplačno delavnico z naslovom Mestni zarisi (več informacij tukaj).

Ker je lokacija svojevrstna, bo število obiskovalcev omejeno. Vstop na prizorišče bo z Vilharjeve ulice. Bodite točni, po pričetku dogodka vstop ne bo več mogoč. V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen pod streho. Lokacijo sporočimo pravočasno.

Organizacija: VigeVageKnjige, SMG in Kino Šiška.

Predvaja se…