Vizualna umetnost

16. 02. 2016 - 11. 03. 2016

JASMINA GRUDNIK: TEŠ (Cikel samostojnih razstav)

Umetnica mlajše generacije Jasmina Grudnik preko karakterne risbe raziskuje pogled iz svoje nekdanje sobe na šoštanjsko termoelektrarno, ki se je nekoč kazala kot stalnica otrokove rutine in slutnja sveta tam zunaj. V prostorski postavitvi prosojnih površin ponuja variacije prizora industrijske krajine elektrarne, ki med gozdom in poljem puha težke dimne oblake, ter se skozi takšno (ne)materialnost dotika

Umetnica mlajše generacije Jasmina Grudnik preko karakterne risbe raziskuje pogled iz svoje nekdanje sobe na šoštanjsko termoelektrarno, ki se je nekoč kazala kot stalnica otrokove rutine in slutnja sveta tam zunaj. V prostorski postavitvi prosojnih površin ponuja variacije prizora industrijske krajine elektrarne, ki med gozdom in poljem puha težke dimne oblake, ter se skozi takšno (ne)materialnost dotika hkratne intenzivnosti in izmuzljivosti spomina.

Jasmina Grudnik (1989) končuje magisterij slikarstva pod mentorstvom doc. mag. Zore Stančič in izr. prof. mag. Žige Kariža na ALUO. Leta 2013 se je samostojno predstavila s projektom Brlog, skupaj s Tinkaro Babić in Niko Rupnik, v Galeriji Simulaker v Novem mestu. Istega leta se je udeležila grafične poletne šole v Bogdancih v Makedoniji ter z ustvarjenimi deli razstavljala na Grafičnem trienalu Sofija v Mestnem muzeju Skopje. Leta 2014 je razstavljala na 2. Mednarodnem trienalu grafike v Paviljonu Cvijeta Zuzorić v Beogradu. Kmalu zatem se je predstavila s samostojno razstavo Jovana v mariborski galeriji Media Nox. V letu 2015 je sodelovala na Trienalu mladih umetnikov Premiera v Muzeju sodobnih umetnosti v Celju, na Grafični pomladi v Vetrinjskem dvoru v Mariboru in v Galeriji ALU v Sarajevu. Trenutno pripravlja razstavi za mednarodni festival Sarajevska Zima v Sarajevu in Galerijo Alkatraz v Ljubljani. Študijsko se je izpopolnjevala na FBAUL v Lizboni, na DAMU v Pragi ter na FF in AGRFT v Ljubljani. Deluje tudi kot scenografinja.

Kuratorica: Lara Plavčak

Kino Šiška razstavlja vsak dan od 12.00 do 23.00 (zgornje preddverje). Vstop prost.

Realizacijo projekta je omogočil pokrovitelj Termotom/Pos plastika.

Predvaja se…