Glasba

26. 05. 2018

Katedrala

druga godba 2018

JAMES HOLDEN & THE ANIMAL SPIRITS

+ Olfamoštvo + Los Pirañas + BeatMyth

Na Drugi godbi bodo v soboto, 26. 5., v Kinu Šiška nastopili James Holden & The Animal Spirits in Los Pirañas.

James Holden k nam prihaja z zasedbo The Animal Spirits in zadnjim, kritiško izjemno dobro sprejetim albumom The Animal Spirits. Holden, sicer eden od najbolj inovativnih trance producentov, se z novim projektom, kolekcijo folk-trance skladb, prvič pojavlja v vlogi vodje benda, na čelu zasedbe The Animal Spirits. Njegova aktualna zvočna podoba je nekakšen trance bakanal – Holdenov sintetizator še vedno vodi melodijo, harmonijo in ritem, improvizacija članov The Animal Spirits njegovim stvaritvam dodaja novo dimenzijo.

Poleg Jamesa Holdna na 34. Drugo godbo prihajajo tudi psihedelični tropski posebneži Los Pirañas. Njihova glasba nastaja nekje na križišču temačne kumbije Andresa Lendera, popačenega trancea zasedbe Konono, sofisticirane surovosti, afrobeata in divjih, z računalnikom narejenih zvokov. Kolumbijci Los Pirañas v svoji eklektični glasbi poleg kumbije mešajo še druge žanre latinskoameriške glasbe (vallenato, perujsko čičo, kolumbijsko rasp in čampeto). Vse skupaj podmažejo še z rockom, glasno improvizacijo in absurdnim glasbenim humorjem. Noro, ekstremno plesno in všečno – tropski noise na vrhuncu.

Mednarodni festival Druga godba, ki že več kot tri desetletja seznanja in navdušuje z izborom svežih, pestrih in sodobnih globalnih godb, bo letos potekal med 24. in 26. majem v Piranu in Ljubljani. Tudi tokrat bo Druga godba postregla s pestro glasbeno ponudbo, in bo, kot je festivalu v navadi, precizno in z občutkom umeščala raznovrstne godbe v različna koncertna prizorišča in kotičke. V četrtek, 24.5., se bo pester program odvijal Piranu, v petek, 25.5. in v soboto, 26.5. pa bo Druga godba bogatila kulturno ponudbo v prestolnici.

Vstopnice so na voljo preko spletne strani festivala in v prodajni mreži www.mojekarte.si.

Organizacija: Druga godba v koprodukciji s Kinom Šiška.

Predvaja se…