Vizualna umetnost

16. 03. 2015 - 31. 03. 2015

Jaka Vatovec: Always Rotten, Never Ripe/Vedno gnil, nikoli zrel (Cikel mladih ustvarjalcev 2.0)

Kiosk nadaljuje s predstavitvijo generacije mlajših avtorjev najrazličnejših umetniških usmeritev. Marca se nam bo predstavil mladi ustvarjalec Jaka Vatovec, ki se trenutno pripravlja na diplomo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer slikarstvo. Ustvarja v različnih medijih, prav tako se ukvarja z različnimi temami. V Kiosku Kino Šiška razstavlja delo, ki je

Kiosk nadaljuje s predstavitvijo generacije mlajših avtorjev najrazličnejših umetniških usmeritev. Marca se nam bo predstavil mladi ustvarjalec Jaka Vatovec, ki se trenutno pripravlja na diplomo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer slikarstvo. Ustvarja v različnih medijih, prav tako se ukvarja z različnimi temami. V Kiosku Kino Šiška razstavlja delo, ki je odraz njegovega zanimanja za svetniško in mučeniško obravnavanje smrti, minljivost življenja ter fizični razkroj telesa. Groteskne podobe lastne domišljije predstavlja na svoj alternativen barvit način, ki je deluje kot svojevrstna protiutež temačnim motivom.

Umetnika, ki zase pravi, da ve več o dinozavrih kot o likovni teoriji, to ne zaustavlja pri ustvarjanju plodovitega opusa ter sodelovanju na skupinskih ter samostojnih razstavah. Leta 2012 je razstavljal na skupinski razstavi Vstop/Enter v Galeriji Alkatraz ter na skupinski razstavi Transform 2012: Pandora’s box na Teloglion Foundation of Art, Thessaloniki, Grčija. Leta 2014 je sodeloval v skupinski razstavi pod naslovom THE NEW WAVE: Watch out for children!, ki jo je bilo mogoče videti v Galeriji P74. Istega leta se je predstavil še na samostojni razstavi v Hiši kulture v Pivki z naslovom Tetradotoxin. V Vidmu je sodeloval v skupinski razstavi v Villi Di Toppo Florio z naslovom Reasons for Family ter na Švedskem na skupinski razstavi Exhibition Nr. 23 v CAC Landskrona. Dejaven je tudi na področju ustvarjanja zinov, leta 2013 je umetniški dvojec Beli sladoled izdal njegov zine Altruistic Nihilistic. Slednji je tudi del Kioskove zbirke zinov Zine Vitrine in je na ogled v času odprtja Kioska.

horridhabits.tumblr.com

Kuratorici cikla: Tia Čiček in Dora Trček.
Organizacija Kino Šiška.

Predvaja se…