Glasba

03. 03. 2019

dvorana Komuna

JAAKKO EINO KALEVI

+ Sofie Winterson

V začetku marca nas bo s sanjavim elektro popom obiskal finski mladenič Jaakko Eino Kalevi, čigar glasba vleče vzporednice z izvajalci, kot sta Ariel Pink in James Ferraro, širši javnosti pa se je predstavil tudi kot gost na albumu American Utopia Davida Byrnea.

Nekoč je vozil tramvaj, danes vozi sanje. Tudi tako bi lahko jedrnato povzeli zgodbo finskega multitalenta Jaakkoja Einoja Kalevija. Njegova glasba je namreč pogosto zamegljena in čudaška, kot so zamegljene in čudaške sanje, pelje pa med mehkim rockom, nostalgično elektronskim popom in disco melanholijo na saksofonski pogon. Mladeniča tudi brezskrbno hudomušen odnos do življenja in nenavadne prigode postavljajo ob bok vzorniku Arielu Pinku, ki je nekoč celo prespal v njegovi postelji.

Glasbenik, ki je med drugim gostoval tudi na najnovejši plošči legendarnega Davida Byrnea, se na leta 2018 izdanem petem albumu Out Of Touch spoprijema s stalno vključenostjo sodobnega sveta. Eskapizem ga vodi v prvinsko, blaženo stanje bujnih napevov in lucidnih besedil, ki jih bo v Ljubljano pripeljal marca.

Glasba Sofie Winterson, sestre članic zasedb My Baby in Blue Crime, prek atmosferičnih klaviatur, ritem mašine, kitarskega reverba in močnega, čudovitega glasu ustvarja cinematičen svet. Od prvih izdaj leta 2014 njena baza poslušalcev vztrajno raste, pohvalili npa so jo priznani mediji, kot so Gorilla vs. Bear, The 405 in Clash Magazine. Njen drugi album Sophia Electric je konec lanskega leta izšel za založbo Excelsior.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.


Podprto s strani 
Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…