Vizualna umetnost

16. 05. 2016 - 12. 06. 2016

IVANA BAJEC: WTF THIS COLOR

Cikel samostojnih razstav Ivana Bajec k platnu pristopa skozi izhodišče izbrane barvne palete. Ta velikokrat ostaja v okvirih zamolklih in hladnih nians, preko katerih raziskuje slikarske nanose barv ter izrazite črtne linije. Poslužuje se različnih tehnik, od akrila, spreja, flomastra do kolaža, saj se lahko zgodi, da sliko prekrijejo tudi polepljene risbe in skice, ki

Cikel samostojnih razstav

Ivana Bajec k platnu pristopa skozi izhodišče izbrane barvne palete. Ta velikokrat ostaja v okvirih zamolklih in hladnih nians, preko katerih raziskuje slikarske nanose barv ter izrazite črtne linije. Poslužuje se različnih tehnik, od akrila, spreja, flomastra do kolaža, saj se lahko zgodi, da sliko prekrijejo tudi polepljene risbe in skice, ki so sicer zavržene končale v kotu umetničinega ateljeja, zdaj pa tvorijo nove celote.

Ivana Bajec (1990) je leta 2012 diplomirala iz slikarstva pod mentorstvom Marjana Gumilarja na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer trenutno končuje podiplomski študij pri Žigi Karižu. Ukvarja se z risbo, grafiko in slikarstvom. Živi in ustvarja v Ljubljani. Sodelovala je na raznih skupinskih in samostojnih razstavah, med drugim v Galeriji P74 (2016) in Placu Boris v Tovarni Rog (2015) v Ljubljani, na mednarodni skupinski razstavi Transform v Bukarešti (2014) in na spremljevalni razstavi 30. grafičnega bienala v Ljubljani (2013).

Kuratorica: Lara Plavčak

Kino Šiška razstavlja vsak dan od 12.00 do 23.00 (zgornje preddverje).

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…