Vizualna umetnost

14. 03. 2016 - 15. 04. 2016

IVA TRATNIK: SLIKA SE SLAČI V RISBO. DO KOSTI (Cikel samostojnih razstav)

Umetnica Iva Tratnik z veliko stensko porisavo razživetega prizora vstopa in vabi v polje sanjskega nočnega življenja, kjer ritem narekujejo nepredvidljiva plešoča bitja. Stenski ples ob tem pospremijo skulpture gibkih hrbtenic, ki se oblečene v tekstil zvijajo s stropa, ter nagovarjajo v svoji valoviti krhkosti, a tudi izjemni in bistveni opori, kot tisti osnovi in

Umetnica Iva Tratnik z veliko stensko porisavo razživetega prizora vstopa in vabi v polje sanjskega nočnega življenja, kjer ritem narekujejo nepredvidljiva plešoča bitja. Stenski ples ob tem pospremijo skulpture gibkih hrbtenic, ki se oblečene v tekstil zvijajo s stropa, ter nagovarjajo v svoji valoviti krhkosti, a tudi izjemni in bistveni opori, kot tisti osnovi in začetku, ki jo sliki daje prvotna risba.

Iva Tratnik (1980) raziskuje različne umetniške prakse, med njimi tekstilne kolaže, oljna in akrilna platna, skulpturo, risbo, instalacije in druge site-specific intervencije. V sodelovanju z Markom Jakšetom je projekt Bojni ples za zbombardirano luno razstavljala v Galeriji sodobne umetnosti Celje, v Kibli v Mariboru in na Ljubljanskem gradu (2010/11). Samostojno se je predstavila z razstavami Veščin prah v Galeriji Plevnik-Kronkowska v Celju (2011), Tabla v Likovnem salonu v Celju in na Sarajevski zimi (2013), Pobeg: Imaginarna džungla v Galeriji Plevnik-Kronkowska (2015), Blanche: Imaginarna džungla v Ateljeju Galerija v Ljubljani (2015), Slovenski paviljon na Expu v Milanu (2015). Sodelovala je na skupinskih razstavah Okus po slikarstvu, 16/16 v Galeriji Equrna (2011), Lepo slikarstvo je za nami v UGM (2012), Umetnost sanjarjenja v Galeriji Miklova hiša (2012), Pesmi v zraku v Galeriji sodobne umetnosti Celje (2013), Materialnost v Kibli (2013) ter Pogled 7, Popolnoma sveže na več lokacijah (2014-15). Nastopa v performansih in sodobnih plesnih predstavah ter deluje kot scenografka in kostumografka.

Kuratorica: Lara Plavčak

Kino Šiška razstavlja vsak dan od 12.00 do 23.00 (zgornje preddverje). Vstop prost.

FB dogodek>

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…