Intermedija

17. 12. 2016

INSTRUMENTI IN ORODJA // Peljhan, Živadinov

Gledališče/Živadinov::Zupančič::Turšič TEOLOGIJA/I. Informans Po tekstualni masi Andrea Bretona Nastop medijev iz leta 1922   Informerji:: Nina Ivanišin Blaž Šef Dragan Živadinov Dario Seraval Dunja Zupančič             Obstajata dva načina kako lahko materializiramo postgravitacijske oblike:             a.) Tako, da živo kompleksnost razstavimo z analitsko umetnostjo in jo v laboratoriju, umeščenem na geostacionarni postaji, sestavimo v novo kompleksnost.            

Gledališče/Živadinov::Zupančič::Turšič

TEOLOGIJA/I.

Informans

Po tekstualni masi Andrea Bretona Nastop medijev iz leta 1922

 

Informerji::

Nina Ivanišin
Blaž Šef
Dragan Živadinov
Dario Seraval
Dunja Zupančič

            Obstajata dva načina kako lahko materializiramo postgravitacijske oblike:

            a.) Tako, da živo kompleksnost razstavimo z analitsko umetnostjo in jo v laboratoriju, umeščenem na geostacionarni postaji, sestavimo v novo kompleksnost.

            b.) Drugi način pa je takšen, da zožimo obravnavo monumentalno kompleksnega in vse poenostavimo na tri didaktične digitalne prosojnice. Vse v imenu kozmifikacije umetnosti in kulturalizacije vesolja.

Marko Peljhan, Matthew Biederman et al.

SOFT PROBE
(Na robovih SDR)
Situacija

Oprema in znanje, ki so bili do nekoč domena vojaško-industrijskega kompleksa, se premikajo v civilno sfero. Kar je bilo nekoč skrito v laboratorijih državnih varnostnih služb ter financirano z milijardnimi proračuni, je danes skrito v elektronskih vezjih, ki niso večja od kreditne kartice ali USB ključka. Vse to je dostopno taktičnim medijskim delavcem, kreativnim programerjem in čuječni javnosti.

Z uporabo odprtih orodij in programsko definiranih radijev (SDR) razkrivamo ranljivost sodobnih telekomunikacijskih mrež in omogočamo vpogled v dramatično izgubo zasebnosti in pravico do osebnega elektronskega komuniciranja. Omrežena elektromagnetna družba se v Situaciji srečuje z instrumenti vpogleda, povečave in refleksije.

FB dogodek>

Organizacija: Projekt Atol in Kino Šiška.

Predvaja se…