Glasba

17. 05. 2017

dvorana Komuna

INmusicMENT

MRFY + Neomi + Nesesari Kakalulu + persons from porlock + Torul

5 izbranih domačih bendov v Kinu Šiška, dva še na INmusic!

Med 67 prijavami je nastopajoče izbrala komisija, ki sta jo tokrat sestavljala dva predstavnika Vala 202 Klara Zupančič in Jernej Sobočan ter vodji festivala MENT Ljubljana Matjaž Manček in Andraž Kajzer.

Koncert se prične ob 19:30, ob koncu pa bo za nastop na INmusicu eno zasedbo izbralo občinstvo, drugo pa predstavniki festivala INmusic.


MRFY

Prihodnost domačega pop-rocka je svetla, sploh če jo napovedujejo novomeščani MRFY. Zaenkrat razvajajo z dvema singloma, prvenec pa napovedujejo za naslednje leto.

NEOMI
Zatišje benda, ki je prvič resno zažarel pred dobrimi petimi leti prinaša rahel ovinek – člani sami pravijo, da so vmes zaplavali v elektronski pop. Kako ta zveni boste lahko kmalu slišali v živo in seveda na drugem albumu, ki že nastaja.

NESESARI KAKALULU
Mlada primorska skupina, ki je pravzaprav devetčlanski orkester. Sodoben glasbeno ritmični ritual. Organski gruv, ki kliče k plesu in v zelo kratkem izda prvenec.

PERSONS FROM PORLOCK
Lani so ti neopsihedeliki povili prvenec things people don’t like, ki ga je Radio Študent razglasil za domači album leta. Po letošnjem MENTu pa je novi singel ‘Bad FanFiction’ postal še pesem dneva na seattleškem radiu KEXP. V živo jim gre še boljše.

TORUL
Synthpop/electro/indie trio, ki redno koncertira doma in na tujem – v Nemčiji, Angliji, Rusiji, Švici, na Švedskem, Poljskem, v Avstriji, Franciji … Njihov aktualni, že peti album se imenuje Reset, poleg novih komadov pa prinaša tudi novega vokalista Maja.


FESTIVAL INMUSIC

Največji hrvaški festival popularne glasbe se bo letos odvil dvanajstič in ponovno napoveduje nabor svetovno poznanih imen in regionalnih prvakov. Tako so med drugimi napovedani tudi Kings of Leon, Alt-J, Arcade Fire, Kasabian, Repetitor, Flogging Molly, Slaves, Michael Kiwanuka, Darko Rundek in Booka Shade.

Vstopnice za festival (60 €), ki se bo odvijal med 19. in 21. junijem, so na voljo na uradni spletni strani. V redni prodaji so tudi sedemdnevne vstopnice za kamp (34 €). Več informacij lahko najdete na inmusicfestival.com.

MENT

MENT je projekt, ki se osredotoča na promocijo domače aktualne glasbe v tujini, obenem pa organizira dogodek MENT Ljubljana, ki se bo naslednje leto na različnih lokacijah odvil četrtič in sicer med 31. 1. in 2. 2. 2018. Več na ment.si.

Medijski partner projekta je Val 202.

Predvaja se…