Glasba

22. 06. 2015 - 23. 06. 2015

INmusicMENT: LUDOVIK MATERIAL, ČAO PORTOROŽ, JARDIER

Ludovik Material, Čao Portorož in Jardier so domače zasedbe, ki bodo naslednji teden zaigrale na največjem hrvaškem festivalu popularne glasbe INmusic. FB dogodek> Festival INmusic letos praznuje deseto obletnico in ponovno napoveduje nabor svetovno priznanih aktualnih imen. Tako so med drugimi napovedani tudi Placebo, Rudimental, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Paolo Nutini, Of Monsters and

Ludovik Material, Čao Portorož in Jardier so domače zasedbe, ki bodo naslednji teden zaigrale na največjem hrvaškem festivalu popularne glasbe INmusic. FB dogodek>

Festival INmusic letos praznuje deseto obletnico in ponovno napoveduje nabor svetovno priznanih aktualnih imen. Tako so med drugimi napovedani tudi Placebo, Rudimental, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Paolo Nutini, Of Monsters and Men, Future Islands, Black Rebel Motorcycle Club, Eagles of Death Metal, La Roux pa seveda tudi odmevni regionalni talenti kakršna sta Repetitor in Jonathan. Temu seznamu se je na začetku junija pridružil še domači trashy electro punk trio Ludovik Material, ki je pred kratkim nastopil tudi na liverpoolskem festivalu Sound City, julija pa se odpravlja še na srbski EXIT.

Prek projekta INmusicMENT, ki ga je s podporo INmusica, reške ekipe Distune Promotion in tamkajšnjega kluba Palach izpeljal MENT v organizaciji Kina Šiška, pa se v Zagreb odpravljata tudi benda Jardier in Čao Portorož. Ta sta najprej v družbi Dandelion Children, Lifecutterja in Kontradikshn padla skozi sito komisije, ki je pregledala več kot 100 prijav, nato pa na Reki prepričala še v živo. Prvega je izbralo občinstvo, drugega pa komisija, ki so jo sestavljali predstavniki INmusica in ekipe Distune Promotion.

LUDOVIK MATERIAL /pon., 22. 6., 20:00 @ Hidden Stage/

ČAO PORTOROŽ /pon., 22. 6., 19:00 @ Hidden Stage/

JARDIER /tor., 23. 6., 19:00 @ Hidden Stage/

Vstopnice za festival (47 €), ki se bo odvijal med 22. in 24. junijem, so na voljo na prodajnih mestih Kompasa in uradni spletni strani (inmusicfestival.com). V redni prodaji so tudi sedemdnevne vstopnice za kamp (27 €). Več informacij najdete na www.inmusicfestival.com.

M E N T Ljubljana. Produkcija: Kino Šiška. Ko-produkcija: Multipraktik in Sigic. Podprto s strani Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za kulturo. Seznam vseh partnerjev.

Predvaja se…