Glasba

14. 04. 2015

Indekš lekcija: The KVB + Jardier

Londončana Nicholas Wood in Kat Day alias elektro-shoegazerski duo The KVB prvič prihaja v naše konce v okviru evropske turneje, ki ju pelje tudi na obe različici festivala Primavera (Barcelona in Porto). Turneja se začenja tik po podpisu pogodbe z založbo Invada (Sleaford Mods …) in po najavi novega albuma, ki ga bo produciral Geoff

Londončana Nicholas Wood in Kat Day alias elektro-shoegazerski duo The KVB prvič prihaja v naše konce v okviru evropske turneje, ki ju pelje tudi na obe različici festivala Primavera (Barcelona in Porto).

Turneja se začenja tik po podpisu pogodbe z založbo Invada (Sleaford Mods …) in po najavi novega albuma, ki ga bo produciral Geoff Barrow (Portishead). V vlogi predkskupine se bo premierno predstavil nov up ljubljanske scene – zasedba Jardier.

Britanski dvojec The KVB kot v napol pozabljenih sanjah meša skozinskoz z reverbom prepojeni shoegaze z minimalistično elektro produkcijo, kar pripelje do njunega krhkega hipnega zvoka. Duo, ki sta ga leta 2010 ustanovila Nicholas Wood in Kat Day, je v začetku delovanja posnel in izdal več kaset in vinilk v omejeni nakladi, leta 2012 pa svoj prvi dolgometražni album Always Then. Leto pozneje sta sledila še dva albuma – Immaterial Visions in Minus One; na slednjem so tudi uradno izšli posnetki, ki so bili prej na voljo za digitalne prenose ali na kasetah v izjemno omejeni nakladi. Leta 2014 se je duo podal v berlinski studio Antona Newcomba, idejnega vodje zasedbe Brian Jonestown Massacre, kjer so posneli, kar je pozneje istega leta pri Newcombovi založbi A Records izšlo kot EP Out of Body. Za The KVB je bilo to prvo snemanje izven njunega domačega studia pa tudi njuno prvo sodelovanje z bobnarjem Joejem Dilworthom, ki je najbolj poznan po svojem delu z bendom Stereolab.

FB Event
The KVB – Website
The KVB – FB

 

JARDIER

Jardier je dinamičen in organsko zveneč (indie) rock bend, katerega glasba delno vleče navdih iz folk glasbe, obenem pa se nagiba k močnejšim ritmom. V ospredju je izrazit vokal pevca, ki je podprt s prostorskimi zvoki kitare in sintetizatorja.

Čeprav je Jardier nov band, zasedbo sestavljajo izkušeni glasbeniki – Alex Raztresen, Andrej Zavašnik, Borut Perše, Dejan Slak in Jure Pohleven, ki prihajajo iz zasedb, kot so Moveknowledgement, Srečna Mladina, BHC …

Skupina trenutno promovira izdajo svojega debitantskega albuma »Seasons«, ki je nastajal zadnja tri leta v sodelovanju s priznanim glasbenim producentom Zedom, ki je v svoji karieri delal s številnim tujimi in domačimi glasbeniki, kot so Kent, The Exploited, Millionaire, Melodrom in drugimi.

Jardier so se s skladbo »Pieces« javnosti prvič predstavili lani, v okviru kompilacijskega albuma VAL014 – Imamo dobro glasbo ter s kratkim nastopom v ljubljanski Cvetličarni. Tokrat pa bo skupina prvič obširneje predstavila svoj album.

Jardier – spletna stran
Jardier – FB
Jardier – Soundcloud
Jardier1

Predvaja se…