Glasba

14. 09. 2016

Indekš lekcija: BEISSOUL & EINIUS + Intro & outro: Felis Catus b2b Levanael

Najekstravagantnejši act letošnjega MENT Ljubljana dogodka se vrača v Ljubljano na svoj prvi celovečerni klubski nastop! Litvanski duo Beissoul & Einius na odru pričara kaleidoskopski razpok energičnega elektro-soula, ekscentrične koreografije, drznih modnih popadkov in zmernega do pretežnega ekshibicionizma. Za ustrezno kaleidoskopski uvod in nadaljevanje prve Indekš lekcije v novi sezoni bo poskrbel b2b DJ set Felisa

Najekstravagantnejši act letošnjega MENT Ljubljana dogodka se vrača v Ljubljano na svoj prvi celovečerni klubski nastop! Litvanski duo Beissoul & Einius na odru pričara kaleidoskopski razpok energičnega elektro-soula, ekscentrične koreografije, drznih modnih popadkov in zmernega do pretežnega ekshibicionizma. Za ustrezno kaleidoskopski uvod in nadaljevanje prve Indekš lekcije v novi sezoni bo poskrbel b2b DJ set Felisa Catusa in Levanaela.
FB dogodek>

Prvi je glavni vokalist. Pevec z eteričnim glasom, neverjetni soul glasbenik. Drugi je vodja studijskega laboratorija, alkimist sintetizatorja in računalnika, ki žonglira s programiranjem ter vokali. Skupaj sta ustvarila avanturističen, hipnotičen duet Beissoul & Einius, ki je prejel nagrado M.A.M.A. za najboljši elektronski dvojec leta 2015.

S prelivanjem elektronike, melanholičnih vokalov in najnovejših plesnih ritmov je dvojec s svojim edinstvenim slogom prerasel v enega najboljših koncertnih izvajalcev na svetu. Glasba s plošče Laikas Paikas (2014) in EP-ja Chamillion (2015) se predrami, ko Beissoul razkrije očarljivo karizmo in surrealistično poplesuje v ekscentričnih oblačilih, Einius, zatopljen v svoje naprave, pa vas medtem popelje na krilih zvokov prihodnosti. Vseeno pa teatralni vidik nastopa nikoli ne zasenči najpomembnejšega – prijetnega electro-pop beata, polnega nepričakovanih eksperimentov, ki se spogleduje z vašimi čustvi. Že od prvega dne so njuni nastopi vedno bolj ekstatični in svobodni, s svojo neokrnjeno zmesjo energije, koreografije in mode pa sta se Beissoul & Einius prelevila v koncertna izvajalca, ki ju ne gre zamuditi.

 

Predvaja se…