Vizualna umetnost

12. 12. 2017 - 09. 01. 2018

Galerija DobraVaga

umetnik na mesec

Hana Jesih in Eva Mlinar: IMPRESIJE, LJUBLJANA/ISTANBUL

Impresije so likovna korespondenca, dialog vizualnih umetnic Eve Mlinar in Hane Jesih. Z e-pošto sta si izmenjevali vizualne impresije, ki predstavljajo doživetja in vtise kulture, družbe, skupnosti in raznolikosti mest, v katerih sta v času dopisovanja živeli (Hana v Ljubljani, Eva v Istanbulu). Rezultat digitalnega dialoga so kolažne ilustracije na izbrane teme, ki so skupaj povezane v avtorsko knjigo.

Kot uvod v razstavo se bomo ob 18.00 srečali Z umetnicama osebno. Vabljeni, da se pridružite pogovoru, ki ga bo vodila Ajda Ana Kocutar.

Hana Jesih (1990) zaključuje magistrski študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Opravila je študijski izmenjavi na Visoki šoli za grafiko in knjižno oblikovanje v Leipzigu ter na varšavski Akademiji likovne umetnosti. Diplomirala je leta 2013 z delom Tujec (oblikovanje knjige), za katerega je prejela tudi nagrado ALUO. Deluje na področju grafičnega oblikovanja, ilustracije in animacije. Njeno magistrsko delo, animacija No Exit (2015), se je uvrstilo v tekmovalni študentski program 12. mednarodnega festivala Animateka.

Eva Mlinar (1985) je diplomirala iz umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti in iz vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Ukvarja se s slikarstvom, oblikovanjem in ilustracijo. Samostojno razstavlja od leta 2008, predstavila pa se je tudi na številnih skupinskih razstavah doma in v tujini, med drugim na V. Bienalu neodvisne ilustracije in 12. Slovenskem bienalu ilustracije. Najraje ustvarja za gledališče: od leta 2011 snuje likovno podobo za knjige Knjižnice Mestnega gledališča ljubljanskega in oblikuje plakate za gledališke odre v New Yorku. Njene ilustracije lahko zasledite v revijah Tribuna, Outsider, Drome, Cacao Europa in Likovne besede. Živi in dela med Ljubljano in Istanbulom.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…