Delavnice

29. 10. 2020 - 02. 11. 2020

Galerija DobraVaga

HALLOWZEEN | Zacoprana delavnica

online delavnica

Kot vsako leto ob tem času vas tudi letos vabimo na delavnico, tokrat skupinskega ustvarjanja mračnega zina od doma. Delavnico sta zasnovala LEALUDVIK.

“Izhodišče letošnje delavnice je kratki film švedskega režiserja Davida F. Sandberga Lights Out (2013). Film je prosto dostopen na povezavi https://vimeo.com/82920243. Leta 2016 je izšel tudi celovečerec, ki temelji na režiserjevem istoimenskem kratkem filmu iz leta 2013. Lahko si ga ogledate za dodaten navdih (www.imdb.com/title/tt4786282).

Vsak udeleženec bo prispeval svojo stran oziroma spread. Ustvarja se lahko v tehnikah kolaža, ilustracije, fotografije, stripa, v kombinacijah z besedilom itd. Končni produkt bo natisnjen zin, ki ga bomo fotokopirali za vse udeležence delavnice. Tiskalo se bo na črn papir s črno barvo, pokončnega porezanega formata A5  (prbl. 13 cm x 19 cm).”

Hallowzeen v danih okoliščinah poteka na daljavo, kar pomeni, da svoje prispevke ustvarite doma in jih do vključno ponedeljka, 2. 11. 2020, v formatu .jpg ali .pdf pošljite na lealudvik@gmail.com.

Lealudvik pri svojem delu pretežno uporabljata fotografijo in sekvence videa, kar pogosto prepletata z ilustracijo in grafiko. Skozi video in fotografijo dokumentirata intimne performanse in rituale. Njuna umetniška praksa se napaja iz eksploracije telesa, seksualnosti, okultizma in dojemanja vlog v partnerskem odnosu. Najpogosteje svoje delo predstavita v zinih lastne produkcije. Kot Lealudvik sta sodelovala na razstavah, med drugim Lealudvik: Four eyed monster v Kinu Šiška, Fotoknjiga in fotozin v galeriji DobraVaga, Pazi, sveža grafika! / Watch out! wet print!, In the waters on Leviathan v TamTamovi ulični galeriji pod kuratorstvom MGLC, Zini! Sodobna zinovska produkcija v MGLC, Jože v Plečnikovi hiši, V. Bienale neodvisnih v Kinu Šiška, Festival Sonica, ZINE VITRINE v galeriji DobraVaga, Bienale neodvisnih vs. Zelenko v MGLC, ZineZine v galeriji P74 in na Caffeine Hours. 

Organizacija: Kino Šiška/DobraVaga

Udeležba brezplačna.

Predvaja se…