31. 10. 2016

HALLOWZEEN | Haunted workshop

Noč zinov in delavnica Za noč čarovnic vas vabimo na delavnico skupinskega ustvarjanja mračnega zina groze ob primerni glasbeni podlagi v spremstvu dua #LEALUDVIK. Poudarek bo na eleganci groze, čarovnicah, črnih rokavicah, nožih, lužah krvi, okultizmu, vampirjih in seksu, brez katerega horror ne obstaja. Na delavnici bomo ustvarili zin, pri čemer bo vsak od sodelujočih

Noč zinov in delavnica

Za noč čarovnic vas vabimo na delavnico skupinskega ustvarjanja mračnega zina groze ob primerni glasbeni podlagi v spremstvu dua #LEALUDVIK. Poudarek bo na eleganci groze, čarovnicah, črnih rokavicah, nožih, lužah krvi, okultizmu, vampirjih in seksu, brez katerega horror ne obstaja. Na delavnici bomo ustvarili zin, pri čemer bo vsak od sodelujočih prispeval svojo stran oziroma spread. Skupaj bomo razmislili, prediskutirali in dodelili teme za vsakega posameznika, da bo na ta način pokrit čim širši spekter groze. Ustvarjalo se bo v tehnikah kolaža, ilustracije, fotografije, stripa, v kombinacijah z besedilom, kratkimi zgodbami itd. Material bo na voljo na delavnici, s sabo pa prinesite še vse, kar bi želeli uporabiti. Končni produkt bo natisnjen zin HALLOWZEEN vol. 1, ki ga bomo sfotokopirali za vse udeležence delavnice.

Prijave: anja.mencinger@kinosiska.si

P. S. – Kot after pa LEALUDVIK priporočata 9. Noč grozljivk v Kinodvoru.

LEALUDVIK sta Lea Jelenko in Matjaž Komel. S projektom LEALUDVIK skozi fotografijo, video, ilustracijo in DIY publikacije sledita njunemu intimnemu odnosu med fikcijo in realnostjo. Temelj njune umetniške prakse izhaja iz eksploracije fetišizma, BDSM prakse in slasher ter giallo filmov. Z razkrojem spolnih vlog predstavljata svoj svet z ženske in moške perspektive. Kot LEALUDVIK sta sodelovala na razstavah: Kino Šiška, V. Bienale neodvisnih (2015), Festival Sonica – MoTA, Lealudvik: Safe Haven (2015), P74, Zine Zine (2016), MGLC, Bienale neodvisnih vs. Zelenko (2016) in na dogodkih: BYOB Ljubljana v MoTA point (2014), na večernih projekcijah v sklopu Fotoničnih trenutkov galerije Photon (2014), na Caffeine hours (2014–2016), Zine Fest Berlin (2014) in Zine Store Day na Dunaju (2014).

Organizacija: DobraVaga | Kino Šiška, v sodelovanju z medijskim partnerjem Koridor – križišča umetnosti.

Predvaja se…