Glasba

07. 12. 2017

dvorana Katedrala

GUSGUS

+ Shu Shu

Po razprodanem nastopu Trentemøllerja v začetku nas v zaključku 2017 čaka še ena vrhunska predstava sodobne elektronike. V predprazničnem decembrskem času nas bo prvič obiskala islandska senzacija GusGus, ki že skoraj 20 let navdušuje s svojim čarobnim videnjem elektronskih žanrov z vseh vetrov. Ogrela pa nas bo DJ Shu Shu, ki si jo je za podporo v Šiški nazadnje izbrala tudi Princess Nokia.

Zasedba GusGus je leta 1995 nastala kot glasbeno-filmski kolektiv, v katerem se je kalila tudi Emiliana Torrini. Elektronski inovatorji so se v drugi polovici devetdesetih uveljavili kot eno najvidnejših imen elektronske glasbe, z razprodanimi nastopi po celem svetu. Od takrat so varovanci eminentne založbe 4AD z neustrašnim žanrskim raziskovanjem osvojili tako rekoč vse vrste elektronskih godb, od techna, trip-hopa in housa do trancea in popa, na njih pa pustili svoj čutno zapeljiv pečat. Nič čudnega, da so jih za remikse angažirali tudi Björk, Depeche Mode, Moloko in Sigur Rós.

Od lani GusGus obratuje kot dvojec izvirnih članov Daniela in Birgirja, da še nista izgubila smisla za mamljive plesne krajine pa sta dokazala tudi na odličnem poletnem nastopu v Šibeniku. Letos ju čaka še izdaja že desetega studijskega albuma, ki ga napoveduje utripajoč hitič ‘Featherlight’ – in seveda prvi nastop v Sloveniji, decembra v Kinu Šiška!

Zaradi svetlobnih učinkov epileptikom obisk dogodka odsvetujemo.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…