Film

09. 05. 2017

dvorana Katedrala

3. mednarodni filmski festival za mlade Film na oko

GÜEROS

Kino Šiška letos prvič gosti Film na oko! Ta prinaša najboljši izbor svetovnega mladinskega filma s svetovnih filmskih festivalov. Güeros (Mehika, 2014) humorno stopa po poti samodkrivanja treh mehiških mladeničev, ki se znajdejo znotraj nevidnih meja Mexico Cityja. Po filmu sledi analiza mladega filmskega kritika Naceta Zavrla.

Sombra in njegov prijatelj Santos sta po tem, ko na njuni univerzi v Mexico Cityju izbruhnejo protesti in se zgodi študentski upor, popolnoma izgubljena. Na najrazličnejše čudaške načine brezvoljno zabijata svoj čas. Sombrovega brata Tomasa mama pošlje k njemu, da se malce umiri in zresni. Tomas tako pride v okolje, ki je daleč stran od tega, kar bi si zanj želela njuna mama. Izve, da je v mestni bolnišnici na smrtni postelji Epigmenio Cruz, veliki glasbeni idol obeh bratov, ki si ga želita še zadnjič videti. Fantje se podajo pravi avanturi naproti.

Alonso Ruizpalacios | Mehika | 2014 | celovečerni, 106 min | NH* 14+
Festivali, nagrade: Berlinale 2014, nagrada za najboljši prvi film; Filmski festival Tribeca 2014, nagrada za najboljšo fotografijo; Mehiški filmski festival, 12 nominacij za nagrado Arial
Film bo predvajan v originalnem jeziku in s slovenskimi podnapisi.
*NH – Nočni horizonti: selekcija filmov, ki izpostavlja zahtevnejše družbene teme in filmske tehnike.

Več o Mednarodnem filmskem festivalu Film na oko: www.filmnaoko.si.

Organizacija: Zavod Vizo in Kino Šiška.

Predvaja se…