Ples/gledališče

29. 11. 2015

Forum za novi ples in Minja Bogavac: BALERINE, performans

CoFestival – Umetnost SoBivanja Mednarodni festival sodobnega plesa 27. 11. – 6. 12. 2015, Ljubljana Balerine je predstava, ki kombinira fizične prvine gledališča in izvirno besedilo z namenom dokumentiranja, demistificiranja in pojasnjevanja, kaj (baletni) plesalci v resnici počnejo; zakaj so izbrali ples kot poslanstvo in s kakšnimi izzivi se soočajo tako v profesionalnem kot osebnem življenju.

CoFestival – Umetnost SoBivanja
Mednarodni festival sodobnega plesa
27. 11. – 6. 12. 2015, Ljubljana


Balerine je predstava, ki kombinira fizične prvine gledališča in izvirno besedilo z namenom dokumentiranja, demistificiranja in pojasnjevanja, kaj (baletni) plesalci v resnici počnejo; zakaj so izbrali ples kot poslanstvo in s kakšnimi izzivi se soočajo tako v profesionalnem kot osebnem življenju. Predstava se ne oprijema iluzij, fikcije ali igre: plesalke na odru govorijo same zase, medtem ko predstavljajo svoje izkušnje in mnenja o umetnosti, politiki, apolitičnosti, spolu, družbi, stereotipih, s katerimi se bolj ali manj uspešno bojujejo, in kontinuiranem preživetju v poklicu, ki se na prvi pogled zdi glamurozen.

Minja Bogavac (Beograd, 1982) je pisateljica, dramaturginja in gledališka umetnica. Diplomirala je iz dramaturgije na Akademiji dramskih umetnosti v Beogradu. Poleg svojega dramaturškega dela Minja izvaja slam poezijo in je stalna članica Bitef dens kompanije in Bitef festivala kot tudi Mladinske organizacije Centar E8. Minja je tudi članica kolektiva Drama Mental Studio.

Facebook dogodek>

cof-balerine

 

Jezik: srbski

Režiserka in dramaturginja: Minja Bogavac

Koreografinja in asistentka režiserke: Olivera Kovačević Crnjanski

So-avtorice in izvajalke: Jelena Alempijević, Sonja Batić, Frosina Dimovska, Milena Krkotić, Andreja Kulešević, Jelena Marković, Sanja Pavić, Ista Stepanov, Sara Tošić

Originalna glasba: Marko Grubić

Video umetnik: Igor Marković

Kostumografinja: Marina Sremac

Asistent režiserke: Uroš Novović

Oblikovanje luči: Tihomir Boroja

Oblikovanje zvoka: Dušan Jovanović

Video tehniki: Đorđe Vernački, Srđan Milovanović

Tehnik zvoka: Predrag Petruševski

Inspicient: Sanja Milanov

Producenti: Aleksandar Milosavljević – SNT, Zdravko Vulin – SCCNS

Predvaja se…