Glasba

13. 06. 2019

dvorana Komuna

FOLTIN

Vrhunska makedonska etno-jazz-pop-rock zasedba Foltin nam bo ob četrtem obisku Šiške predstavila svojo najnovejšo ploščo Momoma, svojo najbolj zrelo izdajo do zdaj. Bend je po celi Evropi, vključno s festivali, kot so Druga godba, Jazz Cerkno, Sziget in Exit, zaslovel s svojimi kabaretsko teatralnimi nastopi v živo, njegovo glasbo pa smo v naših krajih slišali tudi kot spremljavo gledaliških predstav Misterij Buffo, Lepa Vida idr.

Foltin, ki s svojo glasbo navdušujejo že skoraj 25 let, so ena najpomembnejših makedonskih skupin. Njihovo glasbo je težko opredeliti, saj zveni nepredvidljivo in kljubovalno. Nadrealistična, strastna in duhovita, dinamična in polna presenečenj se staplja z mnogimi glasbenimi žanri – elektroakustično in ambientalno glasbo, alternativnim rockom, funkom itd. Čeprav uporabljajo standardne glasbene elemente, je njihov pristop k ustvarjanju vzdušja nepredvidljiv in predvsem izviren.

Bendova letošnja nova plošča Momoma predstavlja njihovo najbolj zrelo delo – rahlo najazzirana, neskončno ljubeča, drugačna od prejšnjih, a vseeno nedvomno foltinovska. Na njej je slišati kanček Toma Waitsa na jazzovsko romantičen način, ali pa prepoznaven nasmešek Davida Bowieja. Z neusmiljeno nežnimi, a močnimi besedili je Momoma tisti trenutek, za katerega želite, da bi trajal večno.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…