Glasba

11. 10. / pet / 20:00

dvorana Komuna

FÖLLAKZOID

Predprodaja 10 €

Na dan 12 €

s popustom 8 €

Hipnotični čilski krautrock dvojec Föllakzoid bo oktobra našo Komuno popeljal v glasbeni trans utripajočih ambientalnih krajin, prežetih s starodavno mistiko Andov. Ob prvem obisku Ljubljane nam bo bend predstavil svojo svežo ploščo I, posneto v sodelovanju z našim gostom festivala SONICA 2017, Atomom™, in izdano pri eni najboljših ameriških založb dandanes, Sacred Bones.

Zasedbo Föllakzoid je pred desetletjem ustanovila trojica prijateljev iz otroštva, ki so stično točko med nemško krautrock tradicijo in duhovnostjo južnoameriških staroselcev našli v glasbenih transih, zaobjetih v bogati, a minimalistični atmosferiki. Pri tem je danes le še dvočlanska zasedba zavezana t.i. depuraciji, osvobajanju svoje glasbe od nečistoče, kar se v praksi izkazuje kot zapolnjevanje vedno daljših časovnih odsekov z vedno manj posameznimi elementi.

Pri iskanju svoje glasbene identitete Föllakzoid tako vedno bolj klesti svoj zvok, kar je razvidno tudi na 1. avgusta letos izdani četrti plošči I, vznemirljivem potovanju po post-apokaliptičnih urbanih krajinah. Za razliko od bendovih prejšnjih plošč ta ni bila posneta v šusu v živo, temveč sta člana posamezne posnete sekvence poslala priznanemu producentu Uweju Schmidtu, ki je s projektoma Flanger in Atom™ leta 2017 v Šiški gostoval v okviru festivala SONICA. Schmidt je prejeti material nato združil v skladu z lastno vizijo. Nastalo skupno delo je spet izšlo pri znameniti založbi Sacred Bones, pri kateri najdemo pretekle šišenske gostje, kot so Marissa NadlerZola Jesus in Pharmakon, Föllakzoid pa vas vabita, da se oktobra pridružite njuni nepozabni zvočni izkušnji.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška

Predvaja se…