Film

11. 01. 2022

dvorana Katedrala

Film svima! x FER FeKK

projekciji filmov in okrogla miza

V 3. ediciji bo dogodek s projekcijami in okroglo mizo v ospredje postavil reški cikel Film svima – ciklus filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama.

Tokratni večer bo predstavil kratkometražni animirani film Ježeva hiša (2017) režiserke Eva Cvijanović in celovečerec, igrani dokumentarni film Dnevnik Diane Budisavljević (2019) režiserke Dane Budisavljević. Filma bosta predvajana opremljena s slovenskimi podnapisi prilagojenimi za gluhe in naglušne. Večerni projekciji bo pospremila okrogla miza, ki bo predstavila primer dobre prakse opremljanja filmov s tolmačenjem v znakovni jezik in se dotaknila teme (ne)dostopnosti tovrstnih vsebin.
V okrogli mizi bodo sodelovali organizatorji festivala Film Svima iz Reke, moderirala ga bo Tjaša Pureber.

Organizacija: Kino Šiška, Film Svima – Filmaktiv, FeKK – festival kratkega filma v Ljubljani in Društvo Kraken.

Vstop prost.

PCT POGOJI
Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo. Ob predložitvi katerega od navedenih dokazil je potrebno izkazati tudi veljaven osebni dokument.

Predvaja se…