Glasba

04. 04. 2020

dvorana Komuna

Festival Tresk #11 – PRESTAVLJENO

festival

Obračun glasbe in založništva bo postregel tudi z osrednjim koncertnim dogajanjem v Kinu Šiška.

Festival Tresk pod okriljem Radia Študent že enajsto leto zapored predstavlja obračun glasbe in založništva. Z vizualnimi natečaji, pogovori, koncerti in klubskimi dogodki Tresk tematizira alternativno glasbeno sceno in plete socialno mrežo glasbenikov, vizualnih ustvarjalcev, založnikov, distributerjev, organizatorjev, medijev, trgovcev ter nenazadnje podpornikov in poslušalcev.

Festival v novo desetletje vstopa z nekoliko predrugačenim konceptom. Prvi konec tedna v aprilu se bo središče prestolnice za tri dni prelevilo v križpotje domače in regionalne glasbene scene. Osrednje sejmišče domačih in regionalnih glasbenih založnikov se iz Kina Šiška seli v center mesta v nedrje Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana, kjer bodo za to priložnost odgrnili zavese in prostor oblili z dnevno svetlobo, posebna pozornost pa bo z dnevnim koncertnim programom namenjena tudi pogosto spregledanemu členu distribucijske verige domačih neodvisnih glasbenih založnikov – ploščarnam.

Osrednje glasbeno dogajanje bo tudi letos potekalo v Kinu Šiška z nadaljevanjem v klubu Channel Zero. Več o programu festivala Tresk #11 si preberite na njihovi spletni strani.

Glasbeni program @ Kino Šiška od 20.00:*

Svojat (ZARŠ, SLO)
Klotljudi (Krava 22, RS)
Nina Bulatovix (KAPA Records, SLO)
Lovekovski (ZARŠ, SLO)

Glasbeni program @ KUD Channel Zero od 23.00:*
Stenny (Ilian Tape, IT)
Babilonska (ZEZ, HR)
Estera (Ustanova, SLO)
Nulla b2b Dvidevat (SLO)

*Vstopnica velja za dogodek v Kinu Šiška in klubu Channel Zero, število vstopnic je omejeno.

Vstopnice v prodaji preko Olaii.

Organizacija: Radio Študent v sodelovanju s Kinom Šiška.

Predvaja se…