Vizualna umetnost

09. 01. 2019 - 05. 02. 2019

DobraVaga

umetnik na mesec

Fedja Šičarov: 23, RITEM SEKCIJA

Študent slikarstva v svojem ustvarjanju izhaja iz dveh primarnih zanimanj – stripa in ilustracije, od katerih si sposoja njune specifike, jih nadgrajuje z novo pridobljenimi znanji in preoblikuje v samosvoje kompozicije. Navdušuje se nad urbano krajino in mestno arhitekturo, zlasti nad geometrijskimi oblikami stanovanjskih blokov, ki se spajajo ter zlivajo z mestnim vrvežem.

Fedja Šičarov (1995) je po končani Gimnaziji Ledina vpisal študij slikarstva na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. V osnovni šoli je risal po mizah, v gimnaziji po stenah, na akademiji po platnih. Za študij slikarstva se je odločil v želji, da se ne bi vkalupil zgolj v polji stripa in ilustracije, ki sta njegovi glavni področji zanimanja. Tako se je na akademiji srečal z novimi pogledi na umetnost, podobo in estetiko ter na samo ustvarjanje, ki sooblikujejo njegovo umetniško prakso. Živi in študira v Ljubljani.

Za uvod v razstavo se bomo 9. 1. ob 18:00 srečali Z umetnikom osebno. Vabljeni, da se pridružite pogovoru, ki ga bo vodila Ajda Ana Kocutar.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…