14. 04. 2014 - 16. 04. 2014

FASHION WEEK AQUAFRESH

Napovedujemo spomladanski Fashion Week Aquafresh Navdušenci in ljubitelji mode že vznemirjeno pričakujejo tretji aprilski teden, ko se bo prestolnica Ljubljana za tri dni spremenila v središče najnovejših modnih trendov. Zgodil se bo namreč šesti Fashion Week Aquafresh, kjer bomo lahko videli, kakšno jesen in zimo nam pripravljajo domači modni oblikovalci. Med 14. in 16. aprilom

Napovedujemo spomladanski Fashion Week Aquafresh

Navdušenci in ljubitelji mode že vznemirjeno pričakujejo tretji aprilski teden, ko se bo prestolnica Ljubljana za tri dni spremenila v središče najnovejših modnih trendov. Zgodil se bo namreč šesti Fashion Week Aquafresh, kjer bomo lahko videli, kakšno jesen in zimo nam pripravljajo domači modni oblikovalci. Med 14. in 16. aprilom bo tako v Centru urbane kulture Kino Šiška znova potekal teden mode, na katerem se bodo predstavile tri skupine oblikovalcev. V treh dnevih se bodo zvrstili trije sklopi revij, vsak dan pa se bo predstavila ena skupina oblikovalcev. Skupaj bo tako sodelovalo 15 priznanih slovenskih kreatorjev: Alenka Globočnik, Almira Sadar, Nataša Peršuh, Zoran Garevski Tanja Zorn Grželj, Urša in Tomaž Draž, Mojca Celin, Miro Mišljen, Urška Drofenik, Petja Zorec, Dajana Ljubičič, Sofia Nogard, Maja Štamol ter študentje NTF-ja, ki se bodo v sklopu tega dogodka predstavili z zaključno modno revijo Perpetuum na temo trajnostnega razvoja mode.

Zaključna modna revija študentov

bo s tokratno temo poskušala ozaveščati širše občinstvo o pomembnosti in nujnosti vključevanja trajnostnih principov v modo. Študentje bodo tako v kolekcije vključili principe recikliranja, preoblikovanja, ponovne uporabe, oblikovanja brez odpadkov oziroma z materialno in socialno trajnostjo. Prav tako pa bodo velik poudarek namenili tudi samemu procesu nastajanja oblačil in tudi razmisleku o njihovi življenjski dobi.

Vstopnice za modne revije niso v prosti prodaji.

Zanimanje za ogled modnih revij v živo je vsako leto izjemno. Zato bo za vse tiste, ki ne bodo imeli sedeža v dvorani, poskrbljeno. Celotno dogajanje si boste lahko ogledali v živo, prenos bo namreč potekal na spletnem mestu: www.elle.si/fashionweek

Unikatni izdelki oblikovalcev

V Kinu Šiška pa bo med Fashion Weekom tudi tokrat potekal Fashion Week Boutique, kjer bo na ogled prodajna razstava, ki pa ni namenjena samo povabljencem na modne revije, ampak je odprtega tipa. Unikatne izdelke oblikovalcev si boste tako lahko ogledali v ponedeljek, 14. 4., od 17.00 do 23.00; v torek, 15. 4., od 12.30 do 23.00 in sredo, 16. 4., od 17.00 do 23.00. Vstop je prost.

 

Organizacija AML.

Ogled revij možen le z vstopnico.

Vstop v Fashion Week Boutique je prost.

Informacije na www.elle.si/fashionweek.

Predvaja se…