Vizualna umetnost

10. 01. - 06. 02.

Galerija Kamera

FaceOrFactory: You, an Archive

kuratorski cikel

vstop prost

FaceOrFactory je raziskovalna platforma, ki z nabiranjem vzorcev DNK, fotogrametrije obrazov in osebnih podatkov analizira obliko ter vlogo obraza v sodobni družbi. Razstava dokumentarne narave tako skozi dioramski pogled gledalcu odkriva mnoge plasti projekta.

Aljaž Rudolf je študent enovitega magistrskega študija arhitekture na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, Eva Smrekar pa je magistrska študentka filozofije in umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani in École pratique des hautes études v Parizu. Skupaj od leta 2017 sodelujeta v različnih scenarijih, s projektom FaceOrFactory pa sta do sedaj razstavljala na festivalu Ars Electronica, v Galeriji Kapelica, Galeriji Simulaker in BOZAR v Bruslju. Konec leta 2022 se odpravljata na umetniško rezidenco SAM Museum v Singapurju.

www.faceorfactory.ooo

Kuratorka: Lara Mejač

KATALOG

VSTOP PROST
10. 1. – 6. 2. 2022

PCT POGOJI
Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo. Ob predložitvi katerega od navedenih dokazil je potrebno izkazati tudi veljaven osebni dokument.
Organizacija: Kino Šiška

 

Predvaja se…