13. 10. 2015 - 18. 10. 2015

EVROPSKA DIPLOMA IZ MANAGEMENTA KULTURNIH PROJEKTOV

Asociacija marcel Hicter v sodelovanju s Kinom Šiška organizira srečanje za udeležence izobraževalnega programa EU diploma v kulturnem menedžmentu. Vabimo vas, da se udeležite javnih dogodkov, ki bodo osvetlili prakse izvedbe javnih kulturnih programov na evropski ravni, izobraževanje na področju kulturnega projektnega menedžmenta ter promoviranje in lobiranje mednarodnih kulturnih programov. Seminar je vse-evropski, vključuje pa tudi

Asociacija marcel Hicter v sodelovanju s Kinom Šiška organizira srečanje za udeležence izobraževalnega programa EU diploma v kulturnem menedžmentu. Vabimo vas, da se udeležite javnih dogodkov, ki bodo osvetlili prakse izvedbe javnih kulturnih programov na evropski ravni, izobraževanje na področju kulturnega projektnega menedžmenta ter promoviranje in lobiranje mednarodnih kulturnih programov.

Seminar je vse-evropski, vključuje pa tudi predstavnike drugih držav sveta. Srečanje, ki ga pripravljamo, predstavlja edinstveno priložnost slovenskih kulturnih institucij za mreženje z najboljšimi evropskimi menedžerji v kulturi in vrhunskimi strokovnjaki s področja kulturnega menedžmenta. Njihove izkušnje in dobre prakse, ki nam jih bodo posredovali, lahko pomembno prispevajo k razvoju menedžerskih študij in praks v Sloveniji in promociji domače kulturne dejavnosti preko mreženja na svetovni ravni.

PROGRAM JAVNIH PRIREDITEV

13. 10. 2015 / 09:30 / Poligon kreativni center

Kultura, ustvarjalnost, inovativnost in gospodarstvo: izzivi, s katerimi se srečujemo v Evropi “po-krizi”, Pau Rausell Köster, profesor na Oddelku za uporabno ekonomijo Univerze v Valencii, Španija

 

14. 10. 2015 / 09:30 / Kino Šiška – dvorana Komuna

Okrogla miza o kulturni politiki in ukrepih v Sloveniji, moderator Jean Pierre Deru, direktor Evropske diplome.

 

16. 10. 2015 / 15:00 / Kulturni center Kult3000, Ljubljana – Metelkova mesto

Razprava Perspektiva Evropske unije in programi za kulturo; Benedicte de Brouwer, ki je bila nedavno vodja belgijske kulturne stične točke, in njena slovenska kolegica Mateja Lazar bosta predstavili EU in njene programe za kulturo.

 

18. 10. 2015 / 18:00 / Muzej in galerije mesta Ljubljane

Umetniški direktorji in etika: Umetniki proti umetniškim direktorjem – ponoven premislek o etiki menedžmenta umetnosti; Menedžment umetnosti proti umetniški izkušnji – pogled umetnika z Mileno Dragićević-Šešić, profesorico kulturnega managementa in teorije množičnih medijev na Fakulteti za dramsko umetnost v Beogradu.

 

Predavanje bodo potekala v angleškem jeziku.

 

Predvaja se…